Geen categorie

3 tips om te beginnen met linkbuilding

Linkbuilding is een belangrijke factor om je website goed zichtbaar te krijgen in de zoekresultaten van Google. bij linkbuilding plaats je actief link op andere websites die verwijzen naar jouw website. De link kan verwijzen naar de homepage. Of een onderliggende pagina zoals een blog, categoriepagina op productpagina. Linkbuilding wordt over het algemeen gezien als het meest ‘lastige’ deel van SEO marketing.

Een belangrijk aspect bij linkbuilding is relevantie. Google kan linkbuilding niet alleen detecteren maar ook beoordelen of het linkbuilding is. Het wordt dan gezien als spam en jouw website zal niet gaan stijgen in zoekresultaten

Ook is het belangrijk dat je niet teveel links in één keer plaatst.  Google kan linkbuilding al heel goed detecteren en beoordelen, plaats langzaam en diverse links iedere dag. En probeer niet alle links naar dezelfde pagina te sturen maar wissel deze af tussen je homepage en andere belangrijke webpagina’s.

Ook is het belangrijk om goede alt teksten te gebruiken.  Alt-teksten zijn de korte tekst die verschijnt bij links en het doel ervan is om informatie over een link te geven.  Wissel het gebruik van alt teksten af en gebruik dus niet te vaak dezelfde alt teksten.

Zorg voor afwisselende backlinks

Er bestaan verschillende soorten backlinks. Dit zijn de meest voorkomende linktypen:

  • Partnerlinks. Losse links geplaatst op een partnerpagina.
  • Startpagina links. Links geplaatst op een startpagina
  • In-content links. Een stuk tekst met daarin een link verwerkt.
  • EML exact matching links – dit is een volledig uitgeschreven link zoals https://seo-hulp.nl/

Zorg dat je afwisselt in het gebruik van linktypen. Hoe de verhouding tussen de verschillende typen moet zijn, kan verschillende per situatie. Over het algemeen wordt aangenomen dat het gebruik van relevante in-content links de meest krachtige links zijn. Al zijn er ook diverse cases bekend waarbij er met startpagina links flinke resultaten zijn geboekt.

Neem een kijkje bij de concurrent

Wanneer je bijvoorbeeld op plek 6 staat in de zoekresultaten. En je hebt besloten om linkbuilding in te zetten om de pagina omhoog te krijgen. Neem dan eens een kijkje bij de websites die boven je staan. Breng de links die zij hebben in kaart en probeer dezelfde links te verzamelen. Dit kan een hele effectieve manier van linkbuilding zijn.

Backlinks kopen

Ook het kopen van backlinks is een optie. Zeker wanneer je wat budget beschikbaar hebt kun je door het kopen van backlinks snel flinke stappen zetten. Er zijn verschillende websites die losse backlinks en linkbuilding pakketten aanbieden. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij seo-hulp.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *