21 januari 2022

3 tips voor het kiezen van de juiste SEO tools

2 min read
refurbished laptop

Wil jij een website beter laten presteren? Dan is het slim om gebruik te maken van (de juiste) tools. Tools, software of plugins kunnen ervoor zorgen dat je efficiënter en sneller kunt werken. Maar het kiezen van de juiste SEO tools kan een flinke uitdaging zijn. SEO tools kunnen duur zijn, dus je wil er dan wel zeker van zijn ze precies doen wij jij er graag me wil. Dit gaat best geregeld fout. Met onnodige (hoge) kosten als gevolg. Zonde. Daarom hebben we 3 tips verzameld waardoor het kiezen van de juiste SEO tools, plugins of software een stuk makkelijk wordt.

Lees reviews

Van de meeste tools zijn veel reviews beschikbaar. Meestal kun je ook reviews en testimonials vinden op de website van de aanbieder zelf. Kijk wel altijd even verder. Want je kunt je voorstellen dat op de website van de aanbieder niet de meest kritische ervaringen staan.

Maar het lezen van reviews kan wel helpen om er achter te komen wat de mogelijkheden en functies zijn. Ook hiervoor geldt, de meeste reviews zijn geschreven door affiliate partijen. En die zijn vaak niet heel kritisch.

Lees hier de uitgebreide review over all-in-one SEO tool Mangools

Bekijk YouTube tutorials

Om er achter te komen hoe functies werken. En of deze functies doen wat jij graag wil, is het handig om tutorials op youTube te kijken. Dit is vaak de beste manier om te ontdekken of de functies die de tool aanbied, helemaal aansluiten bij jouw wensen en verwachtingen.

Neem contact op met gebruikers

Gebruikers kunnen je vaak het beste informeren over de mogelijkheden. Zeker wanneer de tool in aanschafprijs hoog is, of het abonnementsbedrag hoog is. Wil je van te voren ook weten hoe de service en support is. Daar kom je het beste achter door contact op te nemen met actieve gebruikers. Die kun je vinden door een bericht te plaatsen op LinkedIn of fora.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *