21 januari 2022

Aanschaffen van regenkleding

2 min read

De koude, natte dagen komen er weer aan. Hiervoor moet je goed voorzien zijn van warme kleding en regenpakken. Er zijn wel een aantal dingen waarop je moet letten bij het aanschaffen van regenkleding. Ben jij bijvoorbeeld al een tijdje op zoek naar een regenhoed, maar weet je niet welke het meest naar wens zal zijn? Dan zullen wij je een aantal tips geven om hierachter te komen.

Tips

Als jij van plan bent om die leuke regenhoed aan te schaffen, zijn er wel een aantal dingen waar je op moet letten. Ten eerste moet regenkleding goed kunnen ademen. Dit voorkomt namelijk dat je ontzettend gaat zweten. Regenkleding moet je beschermen tegen het vocht van buitenaf, maar zodra het niet goed ademt, zal je vanzelf nat worden van het zweet van binnen af. In dat geval heeft regenkleding dragen dus helemaal geen zin.

Ten tweede is de waterkolom ook handig om erbij te pakken bij het uitkiezen van geschikte regenkleding. Een waterkolom laat zien hoeveel millimeter water per vierkante centimeter door het stof kan komen, zonder dat het zal doorlekken. Bij bijvoorbeeld 30.000 millimeter is een product 100% waterdicht, maar dit zie je niet in kledingstukken terugkomen. Bij bijvoorbeeld 5000 tot 15.000 millimeter is een kledingstuk waterdicht genoeg om een gemiddelde regenbui of sneeuwbui te doorstaan. Tussen de 15.000 millimeter en 30.000 millimeter zal het hoogstwaarschijnlijk hevige regenbuien en sneeuwbuien overleven.

Ten slotte

Ten slotte zijn er nog een aantal kleine dingen waaraan een kledingstuk aan moet voldoen om waterdicht te zijn. De naden moeten bijvoorbeeld getapet zijn, anders komt er alsnog vocht naar binnen. Dit moet aan den buitenkant en binnenkant. Daarnaast moet de rits waterdicht zijn en moeten de zakken goed afgesloten zijn, zodat al het vocht niet alsnog via de zakken naar binnen komt.

Als je je aan al deze tips houdt, zal je de perfecte regenkleding vinden wat je zal beschermen tegen vocht deze winter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *