aanvragen VOG
Financieel

Aanvragen VOG en andere Documenten

Het aanvragen VOG kun je doen bij je gemeente. Maar welke andere documenten kun je eigenlijk allemaal aanvragen bij de gemeente? Dat ga ik behandelen in dit artikel. Het is namelijk nog niet altijd even duidelijk voor iedereen waar je wat kunt aanvragen. VOG staat overigens voor verklaring omtrent het gedrag. Het toont aan dat je bijvoorbeeld in staat bent om een bepaalde taak uit te voeren, omdat je niet in aanraking bent gekomen met justitie. Het kan digitaal worden aangevraagd, maar soms ook op het kantoor van jouw gemeente.

ID kaart en paspoort

Een ander document die je kunt, en moet aanvragen vanaf je 12de levensjaar is een ID kaart of paspoort. Vanaf 12 jaar moet jij jezelf kunnen identificeren. Je hebt een ID kaart of paspoort nodig wanneer je wilt reizen met het vliegtuig, of met de trein naar een ander land wilt gaan. Ga je naar een land buiten Europa? Dan is een ID kaart niet voldoende, dan heb je een paspoort nodig. Aan een ID kaart en paspoort zitten ook datums gekoppeld, wanneer ze zijn verlopen moet je een nieuwe aanvragen.

aanvragen VOG

Rijbewijs

Ben je geslaagd voor jouw rijbewijs? Gefeliciteerd! Je kunt jouw rijbewijs aanvragen en ophalen bij jouw gemeentehuis. Ook wanneer jij jouw rijbewijs moet verlengen moet je dit doen bij de gemeente. Wees er vroeg bij, anders mag je namelijk niet meer het voertuig besturen.

Parkeervergunning

Ook voor een parkeervergunning moet je bij de gemeente zijn. Om een parkeervergunning te krijgen moet je wel staan ingeschreven in de gemeente waar jij wilt parkeren met de vergunning. Ook moet het voertuig op jouw naam staan, dit geldt ook voor gehuurde voertuigen.

Uittreksel bevolkingsregister

Moet je bewijzen dat je daadwerkelijk op een opgegeven adres staat ingeschreven? Dan kun je naar de gemeente gaan om een uittreksel uit het bevolkingsregister aan te vragen. Dit bewijst dat jij op het opgegeven adres staat ingeschreven.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *