21 januari 2022

Hoe kom je van je bedrijfsafval af?

2 min read

Je kunt natuurlijk alle afval van jouw bedrijf verzamelen en dan iedere week even een ritje naar de vuilstort maken. Maar dat is geen systematische oplossing. Wat als jij een keer geen tijd hebt? Neemt iemand anders het dan van je over of blijven de (stinkende) zakken met afval gewoon in je pand staan? Dat kan nooit de bedoeling zijn. Toch zul je iets moeten regelen om van je bedrijfsafval af te komen. Dit is, anders dan bij afval van particulieren niet perse via de gemeente geregeld. Je mag hier zelf een partij in vinden die je bedrijfsafval komt afvoeren. Het is slim om eens bij de bedrijven om je heen te vragen van welke afvalsoorteerder zij gebruik maken. Zijn ze tevreden? Dan haak jij ook aan. Zijn ze niet tevreden? Dan zoek jij verder. Bijvoorbeeld op bovenstaande site.

Bedrijfsafval kan vele vormen hebben

In veel bedrijven gaat het alleen om wat restafval en bestaat de rest van het bedrijfsafval uit papier en karton en plastic verpakkingen. Je hebt dan toch 3 containers nodig voor het afvoeren van je bedrijfsafval. Een voor het restafval, één voor het papier en karton en één voor de plastic verpakkingen. En waar laat je die dingen? Nu is het een misverstand dat bedrijfsafval altijd in grote containers moet. Maar misschien heb jij wel genoeg aan een gewone rolcontainer, vergelijkbaar met wat er bij je huis staat voor je restafval en het plastic en een iets grotere container, met vier wielen, voor je papie en karton. Al deze containers kunnen gewoon door een reguliere deuropening. Je kunt ze dus gemakkelijk in je magazijn zetten en weer buiten. Ideaal!

Spreek zelf de ophaalfrequentie af

Is het niet nodig om je container één keer per week te laten legen en heb je misschien wel genoeg aan één keer per twee weken of zelfs één keer per maand? Dan kun je dat heel gemakkelijk afspreken. Zorg er wel voor dat de container(s) op de ophaaldag op tijd aan de weg staan en haal ze voor het einde van de dag weer binnen.

Vind alle informatie online

Je hoeft echt niet lang te zoeken om informatie te vinden over alle mogelijkheden met betrekking tot het afvoeren van je bedrijfsafval. Een website is genoeg. Je kunt hier niet alleen alle informatie vinden die je zoekt, je vraagt hier ook snel een offerte aan. Heb je de knoop doorgehakt? Dan bestel je de afvalinzameling ook gewoon online. Zo kom jij netjes van je bedrijfsafval af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *