Bedrijven en Bedrijfsleven

Begin je eigen bedrijf

De coronacrisis klinkt misschien niet als het meest ideale moment om je eigen onderneming te starten, maar toch is het voor veel mensen een eye opener geweest die hen eindelijk het laatste zetje gaf richting iets wat ze al lange tijd wilden. Juist door het wegvallen van andere verplichtingen en het in perspectief plaatsen van alles gaat er een wereld voor je open. Zoveel tijd in de dag, zoveel creativiteit, waarom zou je er niet iets mee doen, er iets mee maken, en bovenal: er wat mee verdienen, op jouw manier en volgens jouw regels? 

Dromen is stap een natuurlijk, maar bij het opstarten van een onderneming komt nog een hoop meer kijken. We zetten hier de belangrijkste tips op een rij! 

Vind een goed team

Het belangrijkste aan je werk leuk gaan vinden is om de juiste mensen om je heeb te hebben. Als je jouw bedrijf opstart vanuit je hobby of passie zal dat niet moeilijk zijn, want waarschijnlijk heb je al een hoop mensen om je heen die die passie delen, en die voor je klaar staan om je te helpen bij het realiseren van jouw dromen. Maar mocht dat niet het geval zijn is het belangrijk dat het acquisitieproces goed verloopt: zorg dat je weet waar jij voor staat en wie jij wil dat dat representeren. Iemands idealen, hun manier van doen en praten, het draagt allemaal bij aan jouw visie en jouw gevoel. 

Praktische zaken

Ook zijn en natuurlijk een hoop praktische en administratieve zaken die je van tevoren goed op orde moet hebben voordat je met je bedrijf aan de slag kan. Denk aan bijvoorbeeld kantoorartikelen en spullen om jouw product veilig in te vervoeren. Met name in de beginfase zijn de kleine details belangrijk, dus wil je dat het leveren gebeurt met alle zorg. Dozen kopen kan gelukkig gemakkelijk in grote voorraden online. Maar het is aan jou om daar vervolgens een leuk persoonlijk detail aan toe te voegen. Denk aan bijvoorbeeld een persoonlijk briefje als bedankje, een speciaal cadeautje, of een kortingscode voor hun volgende bestellen. Zo zorg je ervoor dat je eerste klanten trouwe klanten worden, en heb je meer zicht op je publiek. Als je eerste klanten tevreden zijn zullen er altijd meer volgen! En zonder klanten ben je nergens met je nieuwe bedrijf, dus dat beetje extra aandacht zal het altijd dubbel en dwars waard zijn én zichzelf later weer uitbetalen. Twee vliegen in een klap dus!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *