scriptium
Tips

Bijles Engels – de belangrijkste punten

In een wereld die steeds meer gericht is op internationale communicatie en waar landsgrenzen steeds meer vervagen, is een correcte en volledige beheersing van de Engelse taal iets dat deuren opent. Engels is daarom ook een belangrijk onderdeel van elke middelbare schoolopleiding. Of je nu een vmbo-leerling, een havoscholier of een vwo-leerling bent, de bijlesdocenten kunnen je helpen bij alle problemen die kunnen ontstaan met Engels met bijles Engels.

Bijles Engels – grammatica

Iedereen die wel eens Engelse les heeft gehad, weet dat de grammatica van de Engelse taal soms nogal een uitdaging kan zijn. Hoewel Engels één van de makkelijkste talen is om te leren, zijn de spelling en grammatica toch nog uitdagingen. Vooral werkwoordgrammatica kan voor Nederlands raar uit de hoek komen. We zien dan ook over het algemeen dat Nederlanders veel moeite hebben met het eigen maken van Engelse grammatica en het toepassen van alle regeltjes die daarbij kunnen kijken. Je kunt eigenlijk heel goed Engels spreken, maar dan alsnog moeite hebben met de grammaticaregels. Net als bij bijles Duits, wordt bij bijles Engels van veel aandacht gelegd op grammatica en correcte spelling.

scriptium

Presentaties & spreekvaardigheid

Als onderdeel van het vak Engels moeten studenten en leerlingen vaak presentaties of speeches houden in het Engels. Deze dienen natuurlijk als demonstratie van spreekvaardigheid en vlotheid als het gaat om vocabulaire en grammatica. Alsof presenteren nog niet moeilijk genoeg is, moet je het dus ook nog in een vreemde taal doen. Daarom zorgen de bijlesdocenten die jou helpen bij de presentatie ook veel weten van presentatievaardigheden, zelfverzekerd presenteren en het overbrengen van boodschappen op een publiek. Ze kunnen je ook helpen met het maken van een powerpoint en, bijvoorbeeld, kaartjes voor jou om vast te houden. Zo zorg je dat je zelfverzekerd en optimaal voorbereid een presentatie kan gaan doen.

Voorbereiden op emigratie

Misschien ben je geen leerling of student, maar ga je binnenkort naar een vreemd of Engelstalig land verhuizen. Het is dan wenselijk om te zorgen dat je over excellente Engelse taalvaardigheid beschikt zodat je in het vreemde land wegwijs kan zijn. De bijlesdocenten kunnen je een intensieve spoedcursus geven waarbij alle aspecten van Engels in het dagelijks leven behandeld worden. De aandacht gaat uit naar zelfredzaamheid, taal en spreekvaardigheid, maar ook naar sociale interacties, sociale regels en hoe je je het beste kan gedragen in een ander land om te zorgen dat je succesvol onthaald wordt. Deze les is er ook voor kinderen die meeverhuizen met hun ouders. Zorg dat de kinderen niet met een taalachterstand in een vreemd land naar school hoeven. Een grote verhuizing is al eng genoeg, en het gevaar is dat de kinderen een sociale achterstand oplopen omdat ze geen contact kunnen maken met nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Het is ook mogelijk om met het hele gezin tegelijkertijd taalles te volgen. Deze vorm van bijles bestaat ook in de vorm van bijles- frans, Duits en Nederlands.

Dit artikel is geschreven door Scriptium.nl.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *