21 januari 2022

De beste styling tips voor je huis.

3 min read

Misschien heb je net een nieuw huis gekocht en moet je alles nog inrichten. Wellicht ben je gewoonweg toe aan wat nieuws en wil je graag je oude huis een nieuwe look geven. Dan ben je hier aan het goede adres. In dit artikel lees je namelijk meer over de beste styling tips voor je huis, want wie wil nou geen mooi ingericht huis?

Tips

Voordat je meer leest over de tips is het belangrijk dat je weet dat er qua styling voor je huis geen goed of fout is. Het gaat vooral om persoonlijke voorkeuren. Zo geeft de ene persoon de voorkeur aan relax fauteuils, terwijl de ander het eigenlijk het liefst zo simpel mogelijk houdt. Wat ook belangrijk is, is om te kijken naar je budget. Zoals de uitspraak luidt: je moet roeien met de riemen die je hebt. Wat jouw situatie ook is, er zijn tips voor iedereen. Pas vooral toe waar jij gebruik van kunt maken. Op naar de beste styling tips!

Onderzoek welke woonstijl bij jou past

Iedereen heeft wel een woonstijl die bij hem of haar past. Toch kan het heel erg lastig zijn om hierachter te komen. Er is niet alleen ongelooflijk veel keuze, maar het is ook nog eens lastig om te bedenken wat je eigenlijk echt wilt. Als jij nog niet weet welke woonstijl bij jou past, kun je dan onderzoeken. Wat niet is kan nog komen! Stel jezelf deze vragen om tot een betere conclusie te komen over welke woonstijl bij jou past:

  • Hoe wil ik mij graag in een ruimte voelen. (actief, rustig, vrolijk etc.)
  • Voel ik me aangetrokken tot bepaalde kleuren of patronen? (blauw, wit, streepjes etc.)
  • Wat moet de sfeer zijn binnen het huis? (uitnodigend, modern, elegant, formeel etc.)

Het is en blijft lastig om achter je woonstijl te komen. Een goede tip is dan ook Pinterest. Als je hier niet bekend mee bent, is het zeker een aanrader om eens eventjes te googelen. Hier kun je namelijk allerlei woonideeën verzamelen. Hierbij kun je denken aan kleuren, meubels, accessoires enz. waardoor jij je eigen woonstijl kunt ontdekken. 

Streep datgene af wat je niet leuk vind

Misschien klinkt het logisch, maar vaak zien we door de bomen het bos niet meer. Dan is het fijn om te weten wat je niet leuk vind. Weet jij van jezelf dat je een fauteuil niet mooi vind, dan kun je dat afstrepen. Hierdoor blijven er dingen over die jij wél leuk vindt. 

Eerst testen, dan smeren

Loop je in een winkel en zie je grote potten verf in de aanbieding. Je laat de kleur testen op een sample in de verfwinkel en komt tot de conclusie dat dit dé kleur is die je in jouw interieur wilt. Je besluit dus een grote pot verf te kopen, maar eenmaal de verf een paar dagen op de muur zit kom je erachter dat de kleur hem net niet is. Tja, jammer dan. Weer naar de winkel. Als je dit wilt voorkomen is het veel verstandiger om eerst een testpotje te halen, dit aan te brengen op de muur en een paar dagen wachten. De verfkleur is namelijk niet meer helemaal hetzelfde als het eenmaal is opgedroogd. Daarnaast speelt ook lichtinval een grote rol. Wees dus voorzichtig met het aanschaffen van een mega pot. Dat is helaas vaak weggegooid geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *