21 januari 2022

De populairste steden voor bedrijven om zich te vestigen

2 min read

Als ondernemer moet je een goede keuze voor de vestigingsplaats van jouw bedrijf maken. Hier gaat natuurlijk een goed onderzoek aan vooraf. Kies je voor een stad met een perfecte toegankelijkheid voor jouw klanten en personeel of kies je voor een stad die qua ligging misschien niet perfect is maar waarbij het pand zelf perfect is. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van het magazijn dat perfect aansluit op jouw filosofie en behoeften. In Nederland zijn er een aantal steden mateloos populair om je in te vestigen. We leggen je graag uit welke dat zijn.

Amsterdam

Onze hoofdstad is niet alleen populair om in te wonen maar ook om handel vanuit te drijven. Vaak zitten de grootste bedrijven in Amsterdam maar zijn de kosten gigantisch hoog. Daarom is het als start-up geen geschikte plaats om te starten. Veel mensen willen graag gezien worden in Amsterdam en kiezen soms dus ook alleen voor de status voor Amsterdam. Amsterdam in en uit rijden is ook geen pretje maar je bevindt je wel weer dichtbij Schiphol. Er zijn genoeg uitwegen, veel leuke kroegen voor je vrijmibo en veel bedrijvigheid.

Rotterdam

Rotterdam, de stad in opkomst, ook qua toerisme. Rotterdam is qua toerisme een stuk rustiger dan Amsterdam maar is vaak ook qua vervoer wel erg druk. Het grote voordeel van Rotterdam is natuurlijk de Rotterdamse haven en de mogelijkheden die de stad ondertussen allemaal heeft. Een bedrijfsruimte huren Rotterdam is natuurlijk een optie!

Den Haag

De mooiste stad achter de duinen, ja Den haag is een mooie en grote stad die ook erg populair is. Denk alleen al aan het strand waar je lekker van kan genieten in de zomer. Den Haag is qua vervoer ook een stukje drukker maar wordt wel steeds populairder.

Kies jouw locatie

De stad is niet altijd het belangrijkste maar behoort wel tot een van de belangrijkste voorwaarden om goed naar te kijken. Maak dus een goede keuze.