30 november 2021

De werking van een warmtewisselaar

2 min read

De winter staat weer voor de deur en dat betekent dat de kachel een standje hoger mag! Om jouw medewerkers extra te motiveren is het van belang om de perfecte werkomgeving te creëren, en daar hoort natuurlijk ook een warm kantoor bij! Een warmtewisselaar is hier zeer geschikt voor, maar hoe werkt zoiets?

Het gebruik

Het voordeel van een warmtewisselaar is dat het jouw gehele kantoor kan verwarmen! Je hebt warmtewisselaars voor industriële toepassingen, maar je zou ze ook kunnen terugvinden in de CV ketel. Klinkt ingewikkeld, maar er zijn genoeg bedrijven die zich graag buigen over al jouw wensen. Zo kun je gemakkelijk een warmtewisselaar op maat laten maken! Geef enkel al jouw specificaties en eisen door, en zij zorgen ervoor dat er een warmtewisselaar naar jouw wensen gemaakt wordt.

Onderhoud

Er zijn diverse soorten warmtewisselaars die je in je bedrijf kunt gebruiken. Neem bijvoorbeeld de Retuben warmtewisselaar – Klip BV. Het onderhoud van deze warmtewisselaars is zeer van belang! Door het vroegtijdig vervangen van de versleten buizen kunnen de warmtewisselaars weer een lange tijd mee. Door binnen een bepaalde periode steeds te laten kijken naar je warmtewisselaar, voorkom je dat je een kostbare, nieuwe wisselaar moet laten bouwen. Dat scheelt voor jou uiteindelijk behoorlijk in je portemonnee!

Betrouwbaar

Daarnaast is het van belang dat jouw warmtewisselaar veilig werkt! Je wilt natuurlijk dat je gehele bedrijfspand verwarmd wordt, maar het is ook belangrijk dat dit niet schadelijk is voor je medewerkers. Let er daarom bij het aanschaffen op dat er aandacht is besteed aan de juiste certificatie en geldende normen. Dit betekent dat de warmtewisselaar betrouwbaar, veilig en duurzaam is! Ook het type materiaal is van belang bij het kiezen van een veilige warmtewisselaar. Geef dit ook aan tijdens het doorgeven van al jouw eisen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *