21 januari 2022

Een betere werk prive balans: ook jij als werkgever hebt er baat bij

2 min read

Er is veel te doen over de werk prive balans. We werken meer tijd- en plaatsonafhankelijk. Dit heeft veel voordelen, omdat je zo overdag even de hond uit kunt laten of een uurtje kan sporten. Op andere momenten werken we dan wat langer door. Of ’s avonds beantwoorden we nog een mailtje. De grenzen tussen werk en privé vervagen. Niet iedereen kan daar even goed mee omgaan en voor sommige werknemers neemt daardoor de stress toe. Ook een deel van jouw werknemers kan hier last van hebben. Het werk heeft hieronder te lijden. Ook kunnen er privéomstandigheden zijn waardoor de werk prive balans van jouw werknemer verstoord is. Help je werknemer met behulp van coaching weer op de goede weg.

Hoe gaat werk prive balans coaching in zijn werk?

Het traject gaat van start met een persoonlijk intakegesprek. Op basis hiervan worden de vervolgstappen bepaald die nodig zijn om tot een betere werk prive balans te komen. In dit gesprek wordt aandacht besteed aan de werktevredenheid, contact met collega’s en ook de persoonlijke situatie komt aan bod. Heeft de werknemer mantelzorgtaken of maakt hij zich zorgen over zijn financiën? Na het intakegesprek wordt in drie tot vijf sessies een persoonlijk actieplan opgesteld met praktische opdrachten die gericht zijn op de individuele ontwikkeling. Het gaat hierbij zowel om snelle en makkelijk uit te voeren acties als om meer duurzame en structurele oplossingen om de balans te herstellen.

Het resultaat van de coaching

De werknemer krijgt inzicht in de indicatoren die zorgen voor een verstoring in de balans tussen werk en privé. Bovendien ziet de werknemer waar de mogelijkheden zitten om de balans terug te brengen. Oplossingen kunnen zowel in het privéleven zitten als in het werk. Het biedt de werknemer handvaten om met jou in gesprek te gaan en samen met jou de juiste keuzes te maken. Een betere balans zorgt voor een hogere productiviteit en beter nog: tevreden werknemers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *