featured snippet seo
seo

Featured snippets dankzij seo

Featured snippets zijn de uitgelichte posities in de zoekresultaten van Google. Het zijn vaak korte tekstjes die een specifieke vraag beantwoorden naar aanleiding van een zoekopdracht. Ook zien we vaak video’s en afbeeldingen naast de normale tekst verschijnen. Er zijn dus verschillende soorten featured snippets die allemaal hun eigen voordelen hebben. Het doel van Google is hiermee mensen snel antwoorden op hun vragen te laten vinden.

Featured snippets kunnen ook een geweldige toevoeging zijn aan je zoekresultaten in Google. Je ontvangt bijvoorbeeld meer kliks, valt meer op, wordt als autoriteit gezien en krijgt dus simpelweg veel meer verkeer naar je site dan je concurrenten. Deze zaken zullen niet alleen zorgen voor een sterkere pagina in de zoekresultaten, maar ook een betere algehele website.

Aangezien featured snippets erg veel voordelen hebben, kan het winstgevend zijn je artikelen te optimaliseren, zodat Google deze gaan opnemen in haar zoekresultaten als featured snippets. Hieronder ga ik je dan ook meer vertellen over featured snippets en seo.

featured snippet seo

Hoe zorg je dat je featured snippet seo krijgt in Google?

Het is voor iedereen mogelijk om te profiteren van de voordelen van featured snippets. Je dient dan natuurlijk wel te weten hoe je een artikel hiervoor optimaliseert. Ook is het niet heel makkelijk om een featured snippet seo binnen Google te realiseren. De volgende tips helpen je in ieder geval een eind op weg:

Creëer waardevolle content over specifieke vragen: Aangezien in featured snippets vaak vraagstukken worden beantwoord, kan het slim zijn dit soort content te gaan produceren. Zorg dat je de meest waardevolle, diepgaande content publiceert over specifieke vragen.

Zorg dat je de vragen kent waar je lezers mee zitten: Het is dus belangrijk dat je antwoorden gaat geven op specifieke vragen. Maak bijvoorbeeld content met woorden zoals ‘hoe werkt’ ‘hoe doe’ ‘wat is’, ‘waarom’ ‘waarom doen’. Je kunt hierbij het beste het gratis platform Answerthepublic.com gebruiken.

Wees de meest waardevolle speler in jouw markt: De algoritmes van Google kunnen eenvoudig herkennen welke content het meest waardevol is. Houd er dus rekening mee dat je content van zeer hoge kwaliteit moet zijn om een positie in Google te krijgen met een featured snippet. Om de kans op een featured snippet aanzienlijk te vergroten, kun je bovendien gebruikmaken van afbeeldingen en (YouTube) video’s in je content.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *