21 januari 2022

Gondeldoosjes zijn verpakkingsdoosjes, maar dan net even anders

2 min read

Je wilt als ondernemer altijd origineel uit de hoek komen. Daarvoor hoef je echt geen (slechte!) slogan te kiezen. Je kunt je al onderscheiden van andere ondernemers in hetzelfde segment door beter na te denken over je verpakkingsdoosjes. Er zijn heel veel verpakkingsdoosjes beschikbaar, maar je hebt altijd een bepaalde voorkeur. Zo weet ik van de juwelier bij ons in het dorp dat hij graag gebruik maakt van gondeldoosjes. Deze doosjes zijn in verschillende maten te verkrijgen en gevuld met verpakkingsmateriaal kunnen deze doosjes perfect zijn als cadeaudoosje voor oorbellen of een armbandje.

Gondeldoosjes zijn net even wat meer bijzonder

Vroeger zag je ze veel meer, deze gondeldoosjes. Tegenwoordig vindt men ze wat ouderwets. Maar niets is minder waar. Deze gondeldoosjes, zeker die van krafpapier, kunnen gemakkelijk gepersonaliseerd worden. Zo kun je er bijvoorbeeld een mooie sticker opplakken met daarop je bedrijfsnaam en -logo. Dat kan natuurlijk ook op de transparante gondeldoosjes. Gondeldoosjes worden veel gebruikt voor het verpakken van pennen en pennensets, maar ook voor accessoires zoals stropdassen en manchetknopen. Gondeldoosjes van kraftpapier zijn goed te recyclen en ze bestaan uit één stuk. De doosjes van transparant plastic zijn gemaakt van speciaal antistatisch plastic. Zo voorkom je dat ieder pluisje er aan blijft "plakken".

Verpakkingen zijn er in alle soorten en maten

Het is maar net wat je wilt verpakken en waarom je iets wilt verpakken. Gaat het om een fles wijn voor een klant? Dan is een flessenzak wellicht voldoende. Moet deze fles wijn per post verstuurd worden? Dan is het wel zaak dat deze in tact op de bestemming aan komt. Je kiest dan liever voor een goede verpakkingsdoos, met een vulling om te voorkomen dat de fles ergens tegenaan kan botsen. Verstuur je, als particulier, graag kleine cadeautjes? Dan heb je geen grote voorraad verpakkingsdoosjes nodig. Heb je echter een goed lopende webshop? Dan kun je maar beter groots inslaan.

Kies de verpakking die bij je past

Maar ook de verpakking die bij jouw producten past. Verkoop je losse thee? Dan is het wel zo leuk als je klanten direct kunnen zien wat er in de verpakking zit. Je maakt dan natuurlijk gebruik van een transparante zak of een doosje met een venster. Verkoop je sokken? Dan kun je prima toe met een brievenbusdoosje. De sokken kunnen wel tegen een stootje en zullen er niet slechter van worden. Het is dus belangrijk dat je je, voor je je webshop opent, goed oriënteert op alle verschillende mogelijkheden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *