30 november 2021

Groeien met je onderneming

2 min read

Wanneer je als onderneming wilt groeien kan je dit op verschillende manieren aanpakken. Het is belangrijk om verschillende opties te overwegen en wellicht bepaalde opties naast elkaar te laten lopen. In deze blog geven we je een aantal tips die je kunnen helpen bij het groeien van je onderneming. Het is namelijk belangrijk dat je als onderneming tijd en ruimte hebt om na te kunnen denken hoe je dit gaat aanpakken en welke manieren van groeien bij jouw onderneming past.

Groeien met een investering

Wanneer je een plan hebt om te gaan groeien kan het zijn dat je geld nodig hebt. Je kan hiervoor zakelijk geld lenen. Met dit geld kan je vervolgens aan de slag. Denk bijvoorbeeld aan het investeren in je product of in personeel wat ervoor zorgt dat je bedrijf beter wordt in wat je doet of juist meer kan gaan doen dan wat je nu doet. Wanneer je investeert in je huidige personeel kan groeien in expertise, denk bijvoorbeeld aan het volgen van cursussen. Wanneer je investeert in nieuw personeel investeer je in expertise en ervaring waardoor je direct aan de slag kan.

Investeren in bekendheid

Wanneer je als bedrijf wilt groeien is het verstandig om na te denken over bepaalde marketingkansen. In zowel offline als online marketing zijn er ontzettend veel mogelijkheden om als bedrijf te groeien en je doelgroep op de juiste manier te bereiken. Het is belangrijk dat je hiervoor goed onderzoekt waar je doelgroep zit en hoe je ze op de beste manier kan bereiken. Dit kan je doen door vooraf onderzoek te doen maar het testen van bepaalde marketinguiting helpt hier ook bij. Binnen de online marketing kan je bijvoorbeeld veel testen op gebied van advertenties. Zorg ervoor dat je altijd verschillende soorten advertenties inzet zodat je kan testen wat goed werkt.

Investeer in je bedrijfsprocessen

Investeren in bedrijfsprocessen kan enorm veel geld en tijd opleveren. Het is belangrijk om eens in het jaar je bedrijfsprocessen te evalueren. Zijn er bepaalde punten waar je altijd tegenaan loopt of zijn er tussenschakels in bepaalde processen die niet (meer) nodig zijn. Je kan hierdoor geld besparen en dit geld weer investeren in andere processen. Met een goede evaluatie kom je erachter waar de grootste knelpunten zitten. Deze knelpunten kunnen soms helemaal niet groot lijken maar hebben soms grote invloed op het gehele proces. Het is daarom belangrijk om niet alleen te kijken wat niet goed loopt maar juist ook wat wel goed loopt en hoe je dit nog verder kan optimaliseren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *