21 januari 2022

Heggenschaar

2 min read
heggenschaar

In het bezit van mooie haagplanten? Haal een goede heggenschaar in huis

Wanneer je een tuin hebt waarvan de afscheiding deels of geheel bestaat uit groene haagplanten, dan heb je geluk: een dergelijke natuurlijke haag geeft immers het hele jaar kleur aan je tuin en ook de lokale biodiversiteit vaart er wel bij. Haagplanten hebben bovendien als voordeel dat je hier weinig onderhoud aan moet besteden. Wel zul je ze, om te voorkomen dat ze te hoog worden, één of twee keer per jaar moeten bijsnoeien. Uiteraard kun je dit het best doen met een heggenschaar. Als je nog nooit een heggenschaar hebt aangeschaft, lees dan zeker ook even de volgende alinea. Je weet dan namelijk waar je zoal rekening mee kunt houden bij het uitzoeken en aanschaffen van een dergelijke schaar.

heggenschaar

Houd rekening met deze factoren bij je aanschaf

Wanneer je een heggenschaar aan uitzoeken bent, probeer dan rekening te houden met de volgende factoren:

  • Bedenk of je een enkel- of dubbelzijdig mes wilt. Uiteraard zijn dubbelzijdige messen duurder, maar ook effectiever.
  • Heb je een dikke en brede heg, zorg dan ook voor een lange heggenschaar. Voor een kleine heg kan een kortere schaar dan weer wel volstaan.
  • Stel voor jezelf vast of je een schaar wilt met een snoer of één die functioneert met een accu of benzine.
  • Neem een exemplaar dat is voorzien van een zogeheten slipkoppeling. Deze functie zorgt ervoor dat als je schaar vastloopt in de heg het apparaat meteen automatisch wordt uitgeschakeld. Dit voorkomt schade aan het apparaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *