21 januari 2022

Hoe kun je het beste zorgen voor je puppy?

3 min read

Er zijn weinig dingen in het leven die je zo blij kunnen maken als een puppy. Voor de ervaren honden eigenaar is dit natuurlijk gesneden koek, maar als je voor het eerst een puppy neemt weet je misschien niet welke dingen je allemaal nodig gaat hebben om ervoor te zorgen. Dit kan ook nog wel eens verschillen afhankelijk voor wat voor een type hond je neemt. Er zijn echter een paar universele dingen die gewoon iedere hond nodig heeft. Dus als je voor het eerst een trouwe viervoeter je huis in laat, lees dan gauw verder zodat jij en je nieuwe puppy allebei een mooie tijd tegemoet gaan.

Eten en Drinken

Net als mensen moeten ook honden eten en drinken. Kwa drinken kunnen we snel klaar zijn. Een schone kom met kraanwater waaruit de hond gemakkelijk kan drinken is alles wat je daarvoor nodig hebt. Voedsel kan iets ingewikkelder liggen, en is grotendeels afhankelijk van het type hond dat je hebt. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat je goed let op zowel de leeftijdscategorie, zowel als de ingrediënten van het voer dat je koopt. Sommige honden hebben allergieën voor bepaalde dingen die geconstateerd kunnen worden door de dierenarts. Uiteindelijk is het heel belangrijk dat een hond, en zeker een puppy die nog moet groeien, eten krijgt dat bij hem past.

Voor het uitlaten

Voordat je je hond gaat uitlaten heb je natuurlijk ook een aantal dingen nodig. Een van de eerste dingen die je nodig hebt is een Hondenriem. Voor sommige, vaak de kleinere, honden is een harnas soms een beter idee dan de klassieke hondenriem. Het belangrijkste is uiteraard dat jouw hond niet los over straat rent, en daarmee zichzelf en anderen in gevaar brengt. Daarnaast is het natuurlijk ook altijd handig om een zakje mee te nemen zodat je de uitwerpselen van de hond kan opruimen zoals het hoort. Gewoon het zakje om de hand, oppakken, zakje dicht, en dan bent u klaar met nog schone handen. 

Voor in huis

Het is ook belangrijk dat je puppy een plek heeft om te slapen. Afhankelijk van hoe groot de hond is heb je dan natuurlijk keuze uit de klassieke hondenmand, of eventueel een matje of een bench. Die laatste is een soort kooi waarin je de puppy kan zetten als je even met iets anders bezig moet zijn. Het is natuurlijk zo dat de gemiddelde puppy altijd vol met energie zit, maar vaak storten zij net als peuters ineens in als ze moe worden. Zorg er daarom voor dat er altijd een goede slaapplek voor de puppy klaar staat. Daardoor krijgt deze goede slaap, waardoor de puppy door de rest van de dag heen vrolijker wordt.

Voor de hygiëne

Als je voor een rashond gaat die veel verhaard, zoals een husky, moet je zorgen dat je een strategie hebt om met het haarverlies om te gaan, anders zit je hele huis straks onder het haar. Ook hebben sommige honden zoals pugs de gewoonte om veel te kwijlen. Dit kan je natuurlijk makkelijk oplossen met een keukenrol, maar het is belangrijk om goed onderzoek te doen naar wat voor voer het beste is voor de puppy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *