21 januari 2022

Hoe kun je online samenwerkingen binnen jouw team verbeteren?

2 min read

In de afgelopen jaren is het online samenwerken in uiteenlopende soorten organisaties in een stroomversnelling geraakt. De digitale interactie biedt uitstekende mogelijkheden voor bedrijven en organisaties om de werktaken op afstand uit te voeren. Het kan echter een uitdaging zijn om waardevolle samenwerkingen te bestendigen. Om jouw onderneming te helpen om virtuele banden en samenwerking naar een hoger niveau te tillen, hebben we in dit artikel enkele basistips op een rijtje gezet.

Vergader regelmatig

Een teamvergadering is verreweg de beste manier om een visie te bepalen, rollen af te stemmen, doelstellingen af te spreken, en ruimte te hebben voor andere creatieve en strategische besprekingen. Virtuele teammeetings zijn uitstekende mogelijkheden om al deze aspecten te bespreken en een strategische focus vast te leggen die de besluitvorming kan stimuleren. Voor virtuele teamvergaderingen is het belangrijk om ze van tevoren in te plannen, een duidelijk doel op te stellen en het hebben van specifieke actiepunten voor de vergadering.

Deel documenten

Virtuele samenwerkingen gedijen het meest bij een open stroom aan informatie. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van clouddiensten zoals Google Docs, Teams, Slack of een andere service, dan zorg je ervoor dat jouw gehele team gemakkelijk toegang heeft tot de benodigde informatie en in een handomdraai contact kan opnemen met elk teamlid.

Werk zij aan zij

Op het kantoor is het heel gebruikelijk om naast elkaar te werken. Hierdoor kan je niet alleen waardevolle contacten opbouwen, maar elkaar ook motiveren om productief aan de slag te gaan. Ditzelfde kun je doen in de virtuele omgeving, door een videogesprek te voeren met een collega op het moment dat jullie werken aan een bepaald gezamenlijk project. Hierdoor kun je bovendien gemakkelijk vragen stellen en feedback delen wanneer jullie vastlopen.

Wil je meer te weten komen over hoe jouw onderneming verder aan de slag kunt gaan met virtueel samenwerken en een blended aanpak om de beste resultaten te verwezenlijken? Kijk dan eens  op BeMotion voor workshops en ondersteuning op het gebied van onder meer online bijeenkomsten en interactieve teammeetings.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *