30 november 2021

Hoe laat je je blog groeien?

2 min read

Heb je een blog, dan wil je deze natuurlijk zo goed mogelijk laten groeien. Zeker als je er (uiteindelijk) ook geld mee wilt gaan verdienen. Er is niet één manier om dit te bereiken, je zult je blog op verschillende vlakken moeten optimaliseren. In dit artikel vind je verschillende manieren waarop je je blog laat groeien. 

Wees consistent

Als blogger is het belangrijk dat je consistent bent. Publiceer regelmatig kwalitatieve content, bijvoorbeeld in de vorm van verhalen, video’s of tips. Blog niet alleen als je er eens zin in hebt, maar plan één of meerdere blogdagen per week in. Op die manier blijf je consistent. Je kunt zelf kiezen hoe vaak je iets post. Sommige bloggers plaatsen iedere week 1 bericht, terwijl anderen 3 artikelen per week publiceren. 

Werk samen met anderen

Wie zegt dat je alles alleen moet doen? Het is gebruikelijk om met andere bloggers samen te werken. Plaats bijvoorbeeld een linkje naar hun blog in een artikel, of overweeg eens een gastblog voor een ander te schrijven. Ook reacties bij hun blogartikelen schrijven kan een goede manier zijn om samen te werken.

Vergeet social media niet

Social media is een handige tool voor bloggers. Je kunt je berichten er automatisch op laten delen en volgers kunnen op die manier reacties plaatsen onder het bericht. Op die manier breng je je blog op een andere manier onder de aandacht.

Zorg ervoor dat je blog goed in elkaar steekt

Wil je groeien met je blog, dan dient deze er goed uit te zien. Zowel als het aankomt op de techniek ervan, als op de vormgeving. Wil je het bouwen van je blog uitbesteden aan een webdesign bureau? Google dan bijvoorbeeld eens op ‘webdesign utrecht’. Je komt dan terecht op de websites van goede designbureau’s, zoals https://stuurlui.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *