30 november 2021

Hoe moet je met de stick om gaan?

2 min read
talking stick training

Je kunt natuurlijk gewoon met de stick aan de gang gaan, toch is het een talking stick training te volgen om alles erover te weten te komen. Bij de training leer je niet alleen ermee om te gaan, maar ook waar de stick vandaan komt en hoe men op deze filosofie is gekomen. De stick is ook een ideaal hulpmiddel om het beste uit je medewerkers te halen, maar omgekeerd voor de leidinggevende telt dit ook. Samen kom je tot het beste resultaat en wordt je een team, die tot ongekende resultaten komt.

Benut het belang van de stick

Door een talking stick training te volgen benut je ten volle het belang van de stick, door het gebruik van de stick verlopen vergaderingen zoals ze moeten verlopen en krijgt iedereen de tijd om zijn zegje te doen. Vervolgens kan de volgende spreker zeggen wat die ervan vindt, wat zijn visie erop is en wat zijn plannen zijn. Communiceren gaat vaak verkeerd door niet te luisteren, verkeerde aannames en emotioneel reageren op datgene wat wordt gezegd. Door te luisteren naar het hele verhaal geef je iemand de tijd om zijn verhaal af te maken.

talking stick training

Ook te gebruiken bij conflicten

Heb je binnen je bedrijf een conflict dan kan een talking stick training daar ook zeker bij helpen, verbeterde communicatie zal snel het conflict oplossen. Reageren op emotie is meestal aan de orde, maar op feiten gebaseerde informatie kun je sneller oplossen. De stick is een perfect hulpmiddel om iemand te leren luisteren, iemand die normaal niet zo snel praat zal zeker nu ook zijn problemen op tafel leggen. Hierdoor leren mensen zich ook verplaatsen in een ander, iedereen is gelijk dat maakt de stick ook duidelijk. Iemand die meer wil zeggen hoeft niet perse altijd meer te zeggen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *