30 november 2021

Hoe start je een eigen bedrijf?

2 min read
eigen-bedrijf

Heb jij altijd al de passie gehad om een eigen bedrijf op te zetten? Dan komt dit stappenplan jou goed uit! Wij willen namelijk net zoals jij dat het bedrijf dat je op zet een succes wordt en dat je een helder plan hebt. Of je nu als zzp’er begint, een bv opzet of toch gaat voor een vof, dit stappenplan biedt voor jou een goede houvast.

Verken de markt

Weet in welke markt jij actief gaat zijn. Doe onderzoek naar potentiële klanten, concurrenten en andere stakeholders. Aan de hand hiervan kun je namelijk bepalen of het alsnog interessant is om een bedrijf binnen deze markt te starten. Bij het verkennen van de markt is het meteen slim om alvast na te denken over de juiste strategie. 

Strategie

Aan de hand van het verkennen van de markt ga je bezig met de strategie van je eigen bedrijf. Stel een ondernemingsplan op en stel hierin je doelen vast voor het bedrijf. Denk ook na over jouw toekomstvisie. Hierbij denk je vooruit en kijk je naar ontwikkelingen die zullen komen. Je kunt hiervoor ook Futureconsult inschakelen die hier samen met jou naar kijkt. 

Zet het bedrijf op

Nadat je helder hebt waar je voor staat en wat je wilt bereiken is het tijd om een pakkende naam voor het bedrijf te bedenken en deze in te laten schrijven bij de KvK. Hier komt ook de gekozen rechtsvorm bij kijken, denk hier goed over na.

Voorwaarden en eisen

Als bedrijf zijnde moet je algemene voorwaarden hebben opgesteld die je naar je klanten verspreid. Met deze voorwaarden bescherm je zowel jezelf als de klant. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat de administratie op orde is, de belastingdienst controleert dit namelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *