30 november 2021

Hoe vind ik een baan die bij mij past?

2 min read

Veel mensen hebben er moeite mee om een baan te vinden die bij hen past. Ook mensen die al langer actief zijn in het bedrijfsleven, twijfelen vaak of ze wel op de juiste plek zitten. Er zijn immers ontzettend veel opties – het is dan ook vaak moeilijk om iets te vinden dat 100% bij je past. Gelukkig is switchen van baan altijd een optie. Maar hoe kom je er dan precies achter welke baan bij jou past? Je vindt hieronder een aantal handige tips voor het vinden van jouw droombaan.

Doe een beroepskeuzetest

Het doen van een beroepskeuzetest kan een goede manier zijn om erachter te komen welk beroep het beste bij jou past. Online zijn er verschillende betaalde versies te vinden, maar je kunt ook gratis beroepskeuzetesten doen. Ook persoonlijkheidstesten kunnen erg handig zijn. Zo kom je erachter wat jouw sterke (en minder sterke) punten zijn en welke functie daar goed bij aansluit.

Vergroot je netwerk

Door je netwerk te vergroten kom je met nieuwe mensen in contact. Mensen aan wie je weleens iets zou kunnen hebben. Misschien kom je wel iemand tegen die een perfecte baan voor jou heeft, je weet maar nooit! Bezoek bijvoorbeeld eens een conferentie of een lezing over een onderwerp dat jou aanspreekt. Zo weet je in ieder geval zeker dat je met gelijkgestemden in aanraking komt. 

Probeer dingen uit

Soms weet je pas wat bij je past als je het zelf ervaren hebt. Doe eens gek en reageer op die orderpicker vacature van een uitzendbureau in Almere. Je weet maar nooit wat er gebeurt. Misschien vind je op die manier wel jouw droombaan. Uiteraard kan een uitzendbureau je ook wat tips geven en eventueel wat verschillende functies aanbieden. Zo ontdek je wat er allemaal mogelijk is, en dat is vaak meer dan je denkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *