21 januari 2022

Indruk maken op je klant? Zo doe je dat!

2 min read
Verpakking

Webshops, er zijn er genoeg te vinden op het internet. Heb je zelf recentelijk een webshop gestart en ben je benieuwd hoe je indruk kunt maken op je klant? Dat vertellen we je graag in deze blog. Alvast een kleine hint, het heeft onder andere te maken met verpakkingsmaterialen!

Wees een adviseur

Een webshop starten kan (bijna) iedereen tegenwoordig. Er zijn genoeg softwarebedrijven die het je makkelijk maken om je eigen webwinkel te beginnen. Dus met enkel een webshop ben je er niet. Je kunt jezelf van andere webshops onderscheiden door jezelf op te stellen als een echte adviseur. Een webshop kan een fysieke winkel namelijk vervangen. Maar dan moet je bezoeker wel het idee hebben dat hij/zij bij jou aan het juiste adres is voor goed advies. Geef de klant dan ook voldoende opties om in contact met je te treden. Denk aan:

  • Het tonen van een telefoonnummer
  • Het toevoegen van een chat/WhatsApp-optie
  • Het toevoegen van een contactformulier (+ e-mailadres)

    Daarnaast is het belangrijk om voldoende informatie te geven over de producten in je webshop. Schrijf je eigen teksten en benoem de voordelen van de producten. Hiermee kun je jezelf onderscheiden van al die andere webshop die geen (of gekopieerde) teksten hebben.

Maak van een eenmalige klant een terugkerende klant

Heb je een bestelling ontvangen? Gefeliciteerd! Hoe zorg je er nu voor dat deze klant vaker een bestelling doet? Door indruk te maken op de klant! Kies voor mooi verpakkingsmateriaal. Verstuur je pakket bijvoorbeeld in een herkenbare brievenbusdoos. Denk bijvoorbeeld aan het voorbeeld van CoolBlue. Zij vallen op met het verpakkingsmateriaal. Waarom zou jij dat niet doen?

Ook kan het helpen om een handgeschreven briefje aan het pakket toe te voegen. Bedank de klant bijvoorbeeld voor zijn/haar aankoop. Als digitale webshop heb je op deze manier toch nog ‘persoonlijk’ contact met je klant.

Ben je op zoek naar verpakkingsmaterialen? Bezoek de website van Moniss, de specialist in verpakkingsmateriaal!