30 november 2021

IT sourcing, wat houdt het in?

2 min read

Als je ervoor kiest om je IT te outsourcen houdt dit in dat een extern bedrijf je IT zaken overneemt. Steeds meer bedrijven kiezen voor IT sourcing, er zitten namelijk veel voordelen aan. Als je ervoor kiest om je IT te outsourcen aan Thornstein blijft er meer tijd over waarin je je kunt focussen op de core activiteiten van je bedrijf. Het outsourcen van de IT is met name interessant voor kleine tot middelgrote bedrijven. Dat komt omdat deze bedrijven vaak geen budget hebben om een goede interne IT medewerkers aan te nemen. Het outsourcen kan dan in sommige gevallen zelfs goedkoper zijn.

Toegang tot resources

Met OUTsourcing behoort hoofdpijn over het recruiten van gekwalificeerde IT medewerkers tot het verleden. Gekwalificeerde IT consultants zijn erg lastig te vinden in Nederland. Het is dan ook een tijdrovende zoektocht als je er een intern aan wil nemen. Als je kiest voor het outsourcen van je IT dan is het aan de IT service provider om goede IT specialisten aan te nemen. Dat scheelt jou dus een hoop werk. Ook kun je erop vertrouwen dat het werk verricht wordt door echte specialisten. Je kunt er dus op rekenen dat je ten alle tijden een beroep kan doen op professionals met de juiste skills om al je IT problemen op de lossen. 

Geldbesparing

Het klinkt misschien gek, maar het outsourcen van je IT kan gunstiger zijn dan het opzetten van een intern IT team. Als je een eigen IT team opzet heb je te maken met hoge research, development en implementatiekosten. Een goed IT bedrijf neemt jaren ervaring mee en kan je een hoop kosten besparen. Bij IT outsourcing heb je een vast maandelijks tarief of een prijs per gebruiker. Je komt dus ook niet voor onverwachte kosten te staan. Het exacte tarief hangt af van het aantal gebruikers of het niveau van support, maar outsourcing zal in de meeste gevallen de goedkopere optie zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *