21 januari 2022

Je tuin eenvoudig inrichten doe je zo

2 min read

Heb je geen groene vingers maar wil je wel iets moois van je tuin maken? Dat kan een gevoel van stress met zich mee brengen. Want waar begin je in hemelsnaam? Wat is leuk? En wat is praktisch? Als je geen groene vingers hebt, wil je niet al te veel onderhoud aan de tuin hebben. Hoe richt je de tuin nou zo eenvoudig mogelijk in?

Maak een terras

Als je een tuin hebt, wil je daar natuurlijk wel van kunnen genieten in de zomer. In de winter zul je niet snel buiten gaan zitten, maar in de zomer wel. Met het zonnetje dat schijnt, kan je lekker genieten van je tuin. Het is dan wel handig om een terras aan te leggen in de tuin. Met terras wordt een oppervlak bedoeld dat bestraat is, en waar je dus je tuinmeubels op kan zetten. Door je terras te bestraten met grote tegels, lijkt je tuin iets groter. Het staat ook wat chiquer. Wanneer je ook nog een overkapping over het terras plaatst, is het plaatje helemaal compleet. Zo kan je ultiem genieten in je tuin.

Less is more

Sommige mensen willen hun tuin helemaal vol zetten met van alles en nog wat. Wanneer alle planten dan ook nog eens gaan bloeien, kan je soms door de bomen het bos niet meer zien. Je tuin is dan volledig overwoekerd. In het geval van een eenvoudig ingerichte tuin geldt less is more. Hoe minder in je tuin staat, hoe beter het is. Zorg voor een aantal eyecatchers in je tuin, bijvoorbeeld een mooie boom of een bloemenstruik. Houd het verder zo simpel mogelijk. Je kan ook je tuin indelen in een aantal hoekjes. Zorg bijvoorbeeld voor een hoekje waar je het terras laat plaatsen. Zorg ook voor een hoekje waar je enkele planten neer zet. Houd het verder zo simpel en overzichtelijk mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *