30 november 2021

Kosten besparen door het uitbesteden van je salarisadministratie? 3 tips!

2 min read

Als de salaris administratie wordt uitgevoerd door een payroll-provider, is het bedrijf alleen aansprakelijk voor de diensten. Denk hierbij aan loonheffingen, boetes en andere administratieve lasten. Als je een grote salarisadministratie hebt die bestaat uit meerdere salarissen die aan individuen worden betaald, dan kunnen payroll-outsourcingdiensten zoals Salure je een aanzienlijk bedrag besparen. Ook hoef je geen medewerkers te belasten met salarisadministratietaken, omdat het uitbesteden van je salarisverwerkingskosten deze noodzaak elimineert. Doordat je op deze manier kosten bespaart, is het zeker een aanrader om je salarisadministratie uit te besteden. In dit artikel vind je hiervoor drie handige tips! 

Passend bedrijf

In je zoektocht naar uitbesteding van salarisadministratie wil je een bedrijf dat specifiek samenwerkt met ondernemingen zoals die van jou. Als je bijvoorbeeld een klein bedrijf bent dat slechts een handvol werknemers in dienst heeft, maar je in gesprek bent met een payrollbedrijf dat grote bedrijven bedient met honderden werknemers, is dit misschien niet de beste keuze voor je. Die grote bedrijven krijgen voorrang op je behoeften, omdat ze het payrollbedrijf meer geld opleveren dan een kleine startup. Zoek naar payroll-outsourcingbedrijven die passen bij je behoeften en bedrijfsstructuur.  Houd ook rekening met de branche waarin je je bevindt. Als de serviceprovider andere klanten in je branche heeft, kan dit een voordeel voor je zijn. Het kan betekenen dat het bedrijf een goed begrip heeft van de specifieke kenmerken van je niche en dat ze mogelijk gerichtere advies- en serviceopties voor je bedrijf hebben. 

Kosten en contractduur

Alleen jij weet hoe je budget eruit ziet en hoeveel geld je kunt besteden aan het uitbesteden van salarisadministratie. Zoek uit wat je beperkingen zijn en vraag naar de kosten per werknemer. Sommige bedrijven hebben een vast bedrag, ongeacht het aantal werknemers dat je hebt, terwijl andere een tarief per werknemer aanbieden zodra je een bepaald aantal werknemers bereikt. Dit is goede informatie om in je achterzak te hebben om een ​​beter inzicht te krijgen in de kosten die je maakt tijdens je groei. Iets anders om naar te vragen is de duur van het contract. Hoe lang is het? Sommige bedrijven bieden een contract van maand tot maand, een jaarcontract of mogelijk zelfs een meerjarig contract aan om je vast te leggen als klant.

Laag foutenpercentage

Hoewel iedereen fouten maakt, wil je deze tot een minimum beperken als het gaat om de salarisadministratie. Er is niets erger dan dat een werknemer te weinig geld krijgt op zijn salaris of ontdekt dat je bedrijf een fout heeft gemaakt bij het berekenen van de loonbelasting wanneer de Belastingdienst aanklopt. Veel kleine bedrijven hebben al boetes gekregen vanwege onjuiste loonaangiften, terwijl ook veel mensen last hebben van salarisproblemen in ons land. Het komt erop neer dat fouten in de salarisadministratie ernstig zijn, ze kunnen je geld en werknemers kosten. Zorg ervoor dat het bedrijf dat je kiest een goede staat van dienst heeft en geen fouten maakt. Als ze een betrouwbaar bedrijf zijn, moeten ze systemen hebben om dergelijke fouten te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *