30 november 2021

Let hierop bij het kiezen van een tandarts

3 min read

Veel mensen letten op de mogelijkheden die een tandartspraktijk te bieden heeft. Er zijn steeds meer tandartsen die ook beschikken over een mondhygiënist of preventie arts. Daarnaast zijn er ook complete tandheelkundige praktijken waar je ook terecht kunt voor het plaatsen van een beugel. Tevens zie je ook dat er vaak een implantaat werkzaam is voor het vervangen van tanden. Meestal kun je hier dan ook een gebit laten maken.

Waarvoor gaan mensen naar de tandarts?

Bij de Tandarts Rotterdam zie je mensen uit de hele omgeving verschijnen. Deze tandarts gaat net iets verder dan de standaard tandartsen met een complete tandheelkundige praktijk. Tevens zijn hier ook tandartsen die opgeleid zijn voor mensen met angst voor een tandarts te begeleiden. Vaak wordt er dan voor gekozen om de volledige behandeling aan de patiënt uit te leggen. Dit doen ze vaak voor ze hiermee beginnen of tijdens de behandeling. Echter is het hiervoor wel nodig dat je het bij het maken van een afspraak aangeeft. Het kost immers meer tijd en dit moet ook ingepland kunnen worden. Een goed gebit is beter voor de algehele gezondheid. Daarnaast is het cosmetisch ook mooier om bij iemand te zien. De meeste mensen komen dan ook elk half jaar op controle. Door op tijd gaatjes te ontdekken kunnen ze vaak gevuld worden. Hierdoor hoef je geen heftige wortelkanaalbehandeling te ondergaan.

Preventie tandartsen: voorkomen is beter als genezen

De Tandarts Schiedam heeft ook preventie tandartsen in dienst. Zij doen er alles aan om bijvoorbeeld iemand te leren poetsen. Dit kunnen ze doen door te kijken naar de beweging van de tandenborstel. Tevens geven zij dan ook tips hoe dit eventueel beter kan. Soms worden er zelfs tabletjes voorgeschreven waarmee je kunt zien welke plekken er zijn overgeslagen. Door mensen inzicht te geven in hun poetsbewegingen kunnen gaatjes en zieke tanden worden voorkomen. De hulp van een preventie tandarts heb je vaak ook maar korte tijd nodig. Wanneer je het goed onder de knie hebt kun je het zelfstandig. Het is niet iets om jezelf voor te schamen. Vaak ligt het ook aan de tandenborstel die je gebruikt. Tevens zijn er duizenden mensen in Nederland die niet of niet volledig hun tanden verzorgen.

Waaraan moet een goede tandartsenpraktijk voldoen?

Een erkende tandartsenpraktijk houdt de medische gegevens van de patiënt goed bij in de computer. Eventueel worden hier ook eetgewoonte en medicatiegebruik in verwerkt. Er zijn immers ook medicijnen die niet goed zijn voor de tanden of het tandvlees. Hierdoor kan het bijvoorbeeld noodzakelijk zijn om vaker te poetsen. Ook kun je de erkende tandartsen terugvinden in het BIG register. Dit is een register waarin professionele zorgprofessionals staan geregistreerd. De tandarts mag je alleen behandelen wanneer jij hiervoor toestemming geeft. Ze mogen dus nooit zomaar aan het gebit gaan werken voordat ze je ingelicht hebben. Tevens kunnen patiënten geweigerd worden wanneer ze als wanbetaler of agressief te boek staan. Ter bescherming van andere tandartsen wordt het dossier dan ook meestal volledig overgedragen aan een nieuwe tandarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *