30 november 2021

Mijn baan is niet leuk. Wat moet ik doen?

2 min read
loopbaancoaching Breda

Je vindt je baan niet meer zo leuk als in het begin. Je wil meer uitdaging en groei in je baan, maar dat krijg je niet. Of nog erger; je hebt je baan nooit leuk gevonden. Dit zijn geen prettige situaties. Het is begrijpelijk dat je met je handen in het haar zit en daarom geven we je tips over wat je kunt doen als je je baan niet meer leuk vindt en mogelijk wil wisselen van baan.

Coaching

Iedereen wil graag met plezier naar het werk. Als je fulltime werkt, neemt dit een groot deel van je dag in beslag. Dan is het wel zo prettig als je het naar je zin hebt. Vraag jezelf ten eerste af waar het aan ligt en of er verbeteringen door te voeren zijn waar je zelf invloed op hebt. Is het bedrijf waar je werkt niet leuk (meer), of is het ook echt het werk zelf. Een loopbaancoach kan je hiermee helpen. Van Ede & Partners verleend loopbaancoaching aan mensen die hier behoefte aan hebben. Het is een bedrijf dat trainingen aanbiedt en mensen helpt en adviseert rondom hun carrière. Ze gaan samen met je het hele traject door en helpen je te ontdekken waar jouw passie ligt en helpen je aan een passende baan. Voor loopbaancoaching in Breda moet je dus zeker daar terecht.

Bijscholing

Mocht je je baan niet leuk vinden door de taken die je doet en je niet verder kunt met de huidige papieren die je hebt, dan kun je bijscholing overwegen. Door middel van bijscholing ontwikkel je namelijk je vaardigheden en kun je dit ook nog eens aantonen door certificaten of diploma’s te halen die aanvulling geven op je huidige baan en waarmee je bijvoorbeeld meer verantwoordelijk krijgt, mocht je dat ambiëren.

Omscholing

Als je je baan helemaal niet meer ziet zitten, dan is het misschien een goede optie om een andere route op te gaan met je loopbaan. Je kunt je namelijk omscholen tot een hele andere functie of een ander beroep in een andere sector. Dit kost wel meer tijd en moeite dan bijscholing, want bij bijscholing zit je al in het vak en ken je al vaak de basis heel goed, maar als je op die manier je passie vindt, zul je er uiteindelijk veel profijt van hebben. Als je gelukkig bent met je werk, dan zal je mentale gesteldheid ook veel beter zijn. Ga ervoor!