21 januari 2022

Mogelijkheden om cost reduction te realiseren

2 min read

Cost reduction is het meest krachtige middel om de resultaten van een onderneming te verbeteren. Er zijn dan ook voldoende mogelijkheden om dit voor elkaar te krijgen. Mits je maar weet als ondernemer waar je kansen liggen. Het is vooral in de inkoop en productie te vinden. Ook al denk je dat dit helemaal soepel verloopt. Dan is het vaak nog altijd zo dat er wel het nodige uit te halen valt. Soms kan het bijvoorbeeld slim zijn om een externe expert ernaar te laten kijken. Een goede transformatie kan dan heel veel opleveren.

Hulp van de kenner

Als het om cost reduction gaat, dan is het ook belangrijk dat er een kenner bij komt kijken. Waar je zelf misschien geen mogelijkheden meer ziet om te besparen, ziet iemand anders dat wel. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een andere leverancier te vinden. Of de afspraken kunnen aangepast worden. Het zijn dit soort ingrepen die veel waarde kunnen hebben. Juist door er iemand van buitenaf bij te halen, met een ander netwerk, is meer te bereiken. Elke ondernemer kan hier op zijn eigen manier volop profijt van hebben. Dat is wel heel aantrekkelijk te noemen.

Uitgaan van de prijzen

Cost reduction gaat niet alleen om wat je zelf kunt doen. Het is ook belangrijk om naar de prijzen te kijken. Door al te beginnen met scherpe prijsafspraken is veel te bereiken. Het is wel belangrijk om te weten welke leveranciers hiervoor openstaan en hoe je deze moet benaderen. Wanneer je een netwerk hebt, wordt dat al wat makkelijker. Wie een consultant of adviseur met eigen netwerk inhuurt, kan via die weg ook de nodige stappen zetten. Daarbij is het wel ook belangrijk dat goed duidelijk is hoe het precies met jouw financiële situatie gesteld is.

Het drukken van de kosten

Cost reduction is niets anders dan het drukken van de kosten. Die wil je zo laag als mogelijk houden. Door je daarop te richten kan je heel veel bereiken. Het is zaak om de behoeften van het bedrijf goed voor ogen te houden. Die wil je vervullen, maar dan wel door zo min mogelijk daarbij uit te geven. Het is daarbij ook belangrijk om de goede kwaliteit te behouden. Ook wil je altijd voldoende voorraad, maar nooit te veel. Al dit soort zaken dragen bij aan het verlagen van de kosten. Richt je dus daarop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *