30 november 2021

MRP integreren in jouw bedrijf

2 min read

Als ondernemer wil je natuurlijk dat je overzicht hebt over al je bedrijfsprocessen van de productie en inkoop tot verkoop en voorraadbeheer. Als je al deze gegevens duidelijk op een rijtje hebt maak je het jezelf ook makkelijker. Dit kun je doen door middel van ERP software. ERP staat voor Enterprise Resource Planning. ERP software zorgt er dus voor dat alle bedrijfsprocessen met elkaar staan verbonden en de informatie centraal staat. Zo hoef je dus maar één keer gegevens in te voeren en houdt je een actueel overzicht. Een voorbeeld van ERP software is SAP Business One. Deze software heeft de mogelijkheid om alle essentiële processen bij te houden. Als bedrijf zijnde schaf je niet zomaar een nieuw ERP systeem aan. Dan kun je dus een SAP Business One demo bijwonen zodat je een idee krijgt hoe deze software werkt. Zo kun je dus bepalen of nieuwe ERP software bevorderlijk is voor jouw bedrijf. Wat een belangrijk proces binnen ERP kan zijn is MRP. MRP staat voor Material Requirement Planning. Deze software houdt bij welke materialen nodig zijn bij het maken van producten en hoeveel er nog van is. Zo kan het ook een schatting maken van welke materialen ze nodig hebben in de toekomst. Je kunt MRP ook integreren in SAP Business One, dan wordt de inkoop van materialen geïntegreerd bij het complete productieproces.

Voordelen van ERP software

ERP heeft natuurlijk vele voordelen. De meest voor de hand liggende is zojuist al genoemd en dat is dat je een compleet overzicht hebt van alle processen binnen het bedrijf. Dat is natuurlijk niet alles. ERP is natuurlijk digitaal en dat biedt ook voordelen. Zo hoef je bijvoorbeeld niet handmatig de verkopen en voorraden bij te houden. Dit is allemaal geoptimaliseerd. Daarom is het belangrijk dat je de MRP goed bijhoudt. Als de gebruikte en geleverde producten allemaal goed worden bijgehouden zie je ook exact hoeveel materiaal je nog hebt liggen in het magazijn. Als je op zoek bent naar naar nieuwe ERP software is het belangrijk om op te schrijven waar je naar op zoek bent binnen deze software. Als je dan de SAP Business One demo bijwoont kun je kijken of dit hier wel het geval is. Dan weet je waar je op moet letten en eventueel extra vragen er over kunt stellen.

Waarom een demo bijwonen?

Een SAP Business One demo bijwonen biedt ook andere voordelen. Zo krijg je dus ook meteen te zien hoe de software eruit ziet en hoe het werkt. Dan stap je niet blind in de nieuwe software. Zo kun je op de SAP Business One demo ook meteen vragen stellen over het integreren van eventuele externe systemen. Ook kunnen ze op de demo laten zien over de implementatie van MRP zodat je ook kunt zien hoe dat werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *