NEN 7510 certificering
Zakelijk

NEN 7510 certificering: wat is het en wanneer heb je het nodig?

We leven in digitale tijden. Dat betekent dat veel processen binnen je bedrijf inmiddels digitaal zijn maar ook dat je vatbaar bent voor cybercrime. Je wil dus al je online processen en beveiliging op orde hebben. Niet alleen voor jezelf maar met name voor je klanten. Daarvoor is de NEN 7510 certificering in het leven geroepen.

Zorgsector

In de zorg

NEN 7510 is de Nederlandse norm voor certificering van de informatiebeveiliging in de zorg. Daar is informatiebeveiliging extra belangrijk ten opzichte van andere sectoren. Met dit certificaat toon je aan dat informatiebeveiliging op een structurele en aantoonbare manier is geborgd en steeds wordt bijgewerkt. Bovendien ondersteunt NEN 7510 een deel van de eisen en voorschriften die in het kader van de AVG worden gesteld. En NEN 7510 wordt ook door IGJ als referentie gebruikt bij inspectiebezoeken. Kortom: als zorginstelling is dit certificaat absoluut onmisbaar. 

Vertrouwen in je organisatie

Niets is vervelender dan het gevoel dat je jouw werk niet goed en veilig uit kunt voeren. Daarvoor is dit certificaat heel belangrijk. Je kunt dan vol vertrouwen zorg verlenen aan je cliënten. Zij kunnen er absoluut vanuit gaan dat er veilig met hun data wordt omgegaan. Het is dus echt belangrijk om dit certificaat in huis te halen om te bewijzen dat je dit kunt garanderen.

AVG

Hoe kom je aan zo’n certificaat?

Er zijn meerdere partijen die je kunnen helpen bij het halen van zo’n certificaat. Natuurlijk zijn veel daarvan ook zelf weer gecrediteerd en kun je er dus vanuit gaan dat ze al hun zaken op orde hebben. De kosten die erbij komen kijken verschillen licht per organisatie en natuurlijk hangt het ook samen met wat er nog moet gebeuren. In sommige gevallen zullen ze ontdekken dat je nog maatregelen moet nemen om tot resultaat te komen wat nodig is.