21 januari 2022

Nieuwe aansteker kopen? Ga voor een navulbaar exemplaar

2 min read
aansteker kopen

Waar men in vroegere tijden nog lucifers kon of moest gebruiken om even snel een vuurtje te maken, daar gebruiken we inmiddels al sinds enige decennia aanstekers. Vooral mensen die regelmatig roken of die dagelijks gebruik maken van een ietwat ouderwets gasfornuis gebruiken hun aanstekers erg vaak. Maar vergis je niet, ook als je een aansteker hier niet voor nodig hebt is het uiterst nuttig er minimaal een in huis te hebben. Denk alleen al aan het aansteken van kaarsen, iets dat soms wenselijk (voor het maken van sfeer) en soms zelfs ronduit noodzakelijk (als de stroom uitvalt) is. Hoe dan ook, als je je aansteker regelmatig gebruikt, dan is een nieuwe aansteker kopen relatief vaak nodig. Dit kun je echter voorkomen door eens voor een navulbare aansteker te gaan. Een dergelijke aansteker kun je inderdaad bijvullen op het moment dat deze ‘op’ is. Het gaat ‘m dan uiteraard om het ontbrandbare vloeistofje dat in de aansteker zit. In de volgende alinea lees je welke (wellicht onvermoede) voordelen je hebt bij het kopen van een navulbare aansteker in plaats van een ‘normale’ aansteker.

aansteker kopen

De pluspunten van navulbare aanstekers op een rijtje

Ten opzichte van conventionele aanstekers hebben hun navulbare evenknieën de volgende pluspunten te bieden:

  • Je koopt slechts één keer een nieuwe aansteker en vervolgens alleen nog maar de vloeistof om het reservoir bij te vullen. Op termijn pakt deze strategie goedkoper uit.
  • Een navulbare aansteker kopen en deze lange tijd gebruiken is beter voor het milieu dan telkens een nieuwe aansteker te kopen.
  • Een navulbaar exemplaar houd je lang bij je, waardoor je meer de gelegenheid krijgt om een beetje gehecht te raken aan dit voorwerp, bijvoorbeeld door deze aansteker van decoratie te voorzien naar jouw smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *