30 november 2021

Nieuwe pallets kopen voor een veilige verzending

2 min read
nieuwe pallets kopen

Als bedrijf dat producten maakt, krijg je vaak te maken met transport. Wanneer jouw producten relatief klein zijn, kan je gemakkelijk kartonnen dozen gebruiken. Maar grote, industriële producten hebben wat meer verpakking nodig dan dat.

Het proces van transporteren heb je vaak niet zelf in de hand. Je laat dit volledig over aan de chauffeur. De kans op beschadigingen aan jouw producten bestaat altijd, maar een slechte en niet goed passende verpakking vergroot deze kans. Daarom is nieuwe pallets kopen essentieel voor de transport.

Soorten pallets en voordelen van nieuwe pallets kopen 

Er zijn meerdere soorten pallets waar je uit kan kiezen. Zo heb je houten pallets, kunststof pallets en metalen pallets. Ieder materiaal heeft zijn eigen voordelen, maar houten pallets worden over het algemeen het meest gebruikt. Ze zijn zeer populair onder bedrijven en je zult ze vaak tegenkomen binnen de transport.

Daarnaast kunnen pallets diverse afmetingen hebben. Omdat pallets vaak gebruikt worden voor het vervoeren en inpakken van industriële producten, zullen meeste afmetingen aan de wat grotere kant zijn. Er zijn vaste afmetingen beschikbaar, maar pallets kunnen vrijwel altijd ook op maat gemaakt worden. Zo sluit de verpakking beter aan bij jouw producten en garandeert veiliger transport.

Nieuwe pallets kopen is enorm belangrijk. Als je oudere pallets gebruikt, loop je al snel de kans dat deze stuk gaan en jouw producten dus beschadigd worden. Met nieuwe pallets wordt dit risico enorm verkleind.

De voordelen van houten pallets

Houten pallets worden dus het meest gebruikt om producten mee te vervoeren. Maar waarom is dit zo? Houten pallets hebben een aantal voordelen die de meeste andere pallets niet hebben. Ten eerste is hout een duurzaam materiaal om te gebruiken. Het kan eenvoudig gerecycled worden en daarnaast kunnen beschadigingen snel opgelost worden. 

Ten tweede is het makkelijker om houten pallets op maat te laten maken. Dit proces duurt vaak niet lang. Tot slot is hout enorm stevig en is het perfect om zware producten mee te vervoeren. De draagkracht van houten pallets loopt op tot wel 1500 kilogram. Dit zorgt ervoor dat de pallets enorm breed kunnen worden ingezet en voor veel producten geschikt zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *