21 januari 2022

Nooit meer te laat betaalde facturen

2 min read

Vergeet u vaak uw facturen op tijd te betalen. Dan kent u de stress, irritatie en moeilijkheden die daaruit voort kunnen vloeien. Vaak is de grote oorzaak van vele te laat betaalde facturen dat u uw administratie niet op orde heeft. Wees gerust u bent zeker niet de enige en hoewel sommige mensen de administratie in hun hoofd bij kunnen houden is dit voor de gemiddelde mens vrijwel onmogelijk. Vaak gaat het mis als mensen proberen alles zelf te onthouden. Dit is geen verrassing en helemaal niet vreemd, mensen zijn daar gewoonweg niet voor gemaakt. Als u zich hierin herkent kan factoring een oplossing bieden. Leest u dan vooral verder.

Orde op zaken stellen

De eerste en belangrijkste stap is om orde op zaken te stellen. Deze stap is echt onmisbaar, want zonder orde te hebben kunt u niet verder. Orde op zaken stellen klinkt heel gemakkelijk, maar dit is zeker niet voor iedereen waar. Waar moet u beginnen? Hoe pakt u dat aan? Als antwoord op de eerste stap is dat u ergens moet beginnen. Het maakt niet veel uit waar. Zorgt u er alstublieft wel voor dat u dit proces ook ordent. Maak bijvoorbeeld een

to-do lijstje zodat u niet iets wat belangrijk is over het hoofd ziet. Als u dit alsnog niet zelf lukt, adviseer ik u een partij als The Blue Factor inschakelt om u verder te ondersteunen.

De oorzaak

Verder raad ik u aan om op zoek te gaan naar de oorzaak van uw probleem met de administratie. Zo kan dit liggen aan persoonlijke omstandigheden of te maken hebben met uw persoonlijkheid. Dan kan het heel nuttig zijn psychologische of financiële coaching te ondergaan om u beter om te leren gaan met lastige chaotische omstandigheden. Of om u te leren anders om te gaan met een wat lastigere persoonlijkheidseigenschap. Voorbeelden hiervan zijn chaotisch zijn, snel afgeleid zijn of snel overweldigd zijn. Let op deze liggen niet vast en zijn geen excuus om het orde op zaken stellen te omzeilen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *