Medewerkerstevredenheidsonderzoek
Tips

Onderzoek naar je medewerkers

Als bedrijf hoef je niet alleen een medewerkerstevredenheidsonderzoek te doen wanneer werknemers niet tevreden zijn, het is een perfect middel om te achterhalen wat er speelt bij de medewerkers. Ook wanneer je personeel thuis hebt werken, kunnen er misschien verbeteringen worden aangebracht in het systeem om fijner te werken. Door regelmatig een onderzoek uit te voeren, weet je precies of de verbeteringen die zijn doorgevoerd hebben geholpen en de medewerkers meer tevreden zijn. Je kunt ook wekelijks een aantal vragen stellen, hierdoor heb je een helder en goed beeld over de situatie van de werknemers. 

Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Wees zuinig op je medewerkers

Vaak wordt er vergeten door bedrijven wat medewerkers betekenen, zonder personeel kan een bedrijf niet gerund worden. Hoe beter het personeel het naar zijn zin heeft, hoe meer er geproduceerd wordt en meegedacht wordt. Is personeel niet tevreden, dan neemt de zin af om te werken. Vaak doet men dan het hoognodige, en is de sfeer op de werkvloer niet optimaal. Wil je precies weten wat er speelt op de werkvloer, doe dan een medewerkerstevredenheidsonderzoek en alles wordt inzichtelijk en duidelijk als werkgever. Ga ook na het onderzoek in gesprek, om de eventuele veranderingen te bespreken met de werknemers.

Voordelen van een onderzoek

Met een beetje logisch denken hoef je niet lang na te denken waarom een medewerkerstevredenheidsonderzoek goed kan zijn voor je bedrijf, tevreden medewerkers doen net dat stapje harder voor je bedrijf. Een goede werksfeer betekent dat er meer werk wordt gedaan, wat meer inkomsten genereert. Daarnaast is het natuurlijk veel leuker voor de werkgever en de werknemers, om mensen te hebben lopen binnen je bedrijf die een goed humeur hebben. Gebeurd er toch eens een keer wat, dan wordt dit snel in de kiem gesmoord. Door op een lijn te staan met de medewerkers, voelen zij zich ook meer gewaardeerd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *