21 januari 2022

Online marketing: in Tilburg werkt het net iets anders

2 min read
online marketing Tilburg

Wanneer je online goed vindbaar wil zijn met je bedrijf dan moet je werken aan je online marketing. Online marketing in Tilburg werkt echter heel anders dan bijvoorbeeld in Amsterdam. Dat is dan ook belangrijk om bij stil te staan. Tilburg is kleiner maar er wonen ook ander soort ondernemers en potentiële klanten dan in de Randstad. Houd daar altijd rekening mee en zoek iemand in jouw omgeving. 

SEO

Online marketing: uitbesteden of niet?

Natuurlijk kun je een deel van de online marketing zelf oppakken. Misschien kan jij wel als de beste een website bouwen. Dan ga je zoiets natuurlijk niet uitbesteden. Of misschien ben jij wel een kei in leuke en originele posts bedenken voor Instagram en Facebook. Waarom zou je dan een ander daarvoor betalen? Met name als het dingen zijn waar je energie uithaalt dan kun je het prima zelf. 

Realiseer je wel dat men bij een online marketingbureau veel meer ervaring en kennis heeft. Niet  alleen kunnen zij bepaalde taken sneller uitvoeren, ze doen het waarschijnlijk ook iets beter. Bepaal dus goed wat je wel en niet uit wil besteden. Het is goed om te realiseren dat zeker niet iedereen elk aspect uitbesteed maar dat je ook samen om tafel kunt om te bepalen wat je zelf wil doen en wat niet.

Uitbesteden

Onderhoud kost tijd

Het belangrijkste om te onthouden is het onderhoud. Je moet simpelweg onderhoud plegen aan je online marketing. Je website, social media en campagnes moeten geregeld bekeken en bijgestuurd worden. Hier moet je tijd voor hebben. Heb je dat niet, dan besteed je het uit. Reken maar eens uit hoeveel tijd je kwijt zou zijn als je het zelf doet en wat jouw uurtarief is. Kost dit je meer dan wanneer je het uit zou besteden? Dan is het tijd om een partner te vinden die met je mee kan werken hieraan.