21 januari 2022

Ontslag op staande voet goed afhandelen

3 min read

Het kan je altijd een keer overkomen dat je met ontslag op staande voet te maken krijgt. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. De redenen om je per direct eruit te zetten en niet verder uit te betalen zijn dan ook beperkt. Het is vaak zo dat dit niet terecht blijkt te zijn. Daarom is het belangrijk dat je dit goed afhandelt. Dat doe je onder andere door er een specialist bij te halen die je kan adviseren. Als je dan in deze situatie verstrikt raakt, heb je iets om op terug te vallen.

Geldige redenen voor ontslag

Ontslag op staande voet is maar in en beperkt aantal gevallen geldig. Daarom is het slim om je daar eens in te verdiepen. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin je van de werkgever steelt. Of wanneer je fraude hebt gepleegd. Dan is het zo dat de werkgever alle recht heeft om je te ontslaan. Ben je niet goed in staat om je werk te doen omdat je zeer onbekwaam bent? Of weiger je werk zonder geldige reden? Ook dan heeft de werkgever mogelijkheden. Het is dus slim om niet in één van deze situaties betrokken te raken dan.

Onmiddellijk de reden geven

Ontslag op staande voet kan voorkomen. Het is alleen wel zo dat direct de geldige reden door de werkgever moet worden gegeven. Wanneer dit niet direct duidelijk is, dan is dit een reden om er een advocaat bij te halen en er een zaak van te maken. Het is namelijk zo dat je overeenkomst ongeldig wordt op het moment van ontslag. Je hebt geen rechten meer en moet dus wel zorgen dat je op een goede manier behandeld wordt. Dat is zeker het geval wanneer de reden twijfelachtig is. Roep altijd de hulp in van iemand met meer kennis hiervan.

Geen loon of uitkering

Het ontslag op staande voet brengt ook een probleem met zich mee. Het is dan namelijk zo dat je er geen inkomsten meer uit kunt halen. je loonbetaling mag per direct stoppen. Ook is het niet mogelijk om een WW-uitkering aan te vragen. Je komt dus terecht in de bijstand. Op die manier kan je dus al snel in de problemen komen. Zeker wanneer je denkt dat het niet terecht is. Daarom is het ook altijd aan te raden om het dossier door een advocaat te laten bekijken. Die heeft altijd goed advies.

Het proces goed doorlopen

Ontslag op staande voet is heel direct. De nasleep kan echter best nog wel enige tijd duren. Het is dan wel slim om te kijken naar wat er allemaal aan te doen is. Het is voor werknemers zo dat ze twee maanden de tijd hebben om er iets aan te doen. Dat is ook belangrijk, want je hebt niet altijd alles goed op orde. Daarom heb je dan de mogelijkheid om er een specialist bij te halen die adviezen geeft over wat je nu moet doen. Vaak kan je dan alsnog een goede vergoeding eruit halen voor jezelf.


Kijk voor meer informatie op Omnius.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *