21 januari 2022

Oud ijzer inleveren!

2 min read

Wanneer je veel oude spullen in huis hebt en je bent van plan om dit allemaal op te ruimen, is het slim om te kijken naar wat voor een spullen oud ijzer zijn. Wanneer je spullen hebt die onder het oude ijzer beschouwd wordt, kan je deze namelijk inleveren. Alle metaal of oude ijzer spullen wordt ook wel schroot genoemd, dit is al het afval metaal en ijzer wat er bestaat. Wanneer je dus schroot wilt inleveren, kan dit op verschillende plekken. Wel is het belangrijk dat je alles in keer meeneemt, de prijs wat je voor de schroot krijgt gaat namelijk via kilo’s. 

Spullen thuis inleveren

Wanneer je thuis veel oud ijzer hebt liggen en je weet niet wat je er mee moet, dan kan je al deze spullen naar een plek brengen die dit ineemt. Als het te zwaar of teveel is om zelf mee te nemen, dan kun je aan het bedrijf vragen of ze het kunnen ophalen. Het ophalen van schroot bij mensen thuis is iets wat veel gebeurd, hun hebben natuurlijk grote vrachtwagens waar ze het schroot in meenemen. In een auto allerlei spullen mee te nemen, wordt natuurlijk moeilijk en vooral wanneer het erg zwaar is. Wanneer je er toch voor kiest om het zelf te gaan inleveren, vinden er een aantal stappen plaats van het inbrengen tot de overgedragen van het bedrag.

Inleveren 

Wanneer je al het oud ijzer verzameld hebt en je de schroot in gaat leveren, wordt het als eerst allemaal ingenomen en vervolgens worden alle spullen gewogen. Wanneer je veel van dezelfde spullen hebt, worden deze samen gewogen. Alle spullen hebben namelijk een eigen prijs die je er voor kan krijgen, wanneer je dus veel van hetzelfde hebt zou je hier ook een hogere prijs voor krijgen. Wanneer alles gewogen is, doet het bedrijf een bieding op alles spullen die je hebt. Vervolgens kan je hier akkoord mee gaan en zijn de spullen verkocht, daarna wordt het bedrag overhandigd en blijven de spullen daar.

Wat nu?

Nadat je al je schroot en oud ijzer hebt ingeleverd en het bedrag ontvangen hebt, wordt het schroot ingenomen op het bedrijventerrein. Iedereen komt hier natuurlijk met allerlei verschillende spullen, wanneer er genoeg schroot verzameld is dan worden al de verzamelde spullen weggebracht. Al de schroot wat wordt ingeleverd in de afgelopen periode, wordt dus verzameld en naar een fabriek gebracht. Met al deze schroot worden weer andere spullen gemaakt. Dit gebeurd door middel van al het ijzer en andere schroot te laten smelten, daarna worden er andere spullen van gemaakt. Het is dus een goede manier van recyclen en het maken van nieuwe spullen van oude spullen die niemand meer gebruikte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *