Geen categorie

Problemen oplossen doe je zo

Wanneer je een probleem hebt kan het vervelend en lastig zijn om hiermee om te gaan. Toch is er altijd een oplossing mogelijk. Aan de hand van deze blog proberen we jou hiermee op weg te helpen, zodat je dat probleem waar je nu tegen aanloopt kunt oplossen en daarna weer vooruit kunt kijken. Ben je benieuwd hoe je dat doet? Lees dan gauw verder!

Identificeren

Allereerst moet je je realiseren dat je een probleem hebt door het probleem te identificeren. Wat is er nu precies aan de hand en waarom is dit een probleem? Door goed over deze vragen na te denken en het antwoord eventueel zelfs op te schrijven weet je precies wat nu eigenlijk jouw probleem is. Je hebt het dan geïdentificeerd.

Inzichten opdoen

Inzicht in je probleem komt nadat je het hebt geïdentificeerd. Je denkt na over de achterliggende redenen van je probleem. Waarom is dit probleem ontstaan? Hoe komt dat? Wie hebben hier invloed op gehad en welke factoren spelen een rol? Zo krijg je een breder beeld van je probleem en kun je verder met de inzichten.

Brainstormen

Vervolgens ga je brainstormen over mogelijke oplossingen. Aan de hand van je inzicht in het probleem kun je waarschijnlijk al een aantal oplossingsrichtingen bedenken, maar je kunt hiervoor ook hulp vragen aan anderen. Kom je er alsnog niet helemaal uit? Kijk dan of een externe coach je misschien kan helpen bijvoorbeeld!

Aanpakken

Wanneer je hebt gebrainstormd over de mogelijke oplossingen, is het tijd om deze oplossingen ook daadwerkelijk toe te gaan passen. Dat is niet makkelijk, het is zelfs de moeilijkste stap van dit hele proces, maar het is ook de belangrijkste stap! Wanneer je niet aan de slag gaat met de implementatie van de oplossingen gaat je probleem niet over en heb je al het voorwerk voor niets gedaan. Aan de slag dus!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *