Geen categorie

Redenen om een Six Sigma certificaat te willen

Het leren van Six Sigma-methodologieën voor uw beroepsleven kan uw loopbaan toekomst helpen beïnvloeden. De mogelijkheid om Six Sigma-certificering aan uw cv toe te voegen, bewijst uw toewijding om uw zakelijk inzicht en analytische vaardigheden te verbeteren, evenals het verbeteren van het bedrijf waar u werkt. De principes van Six Sigma vinden toepassingen in een breed scala van industrieën wereldwijd, in organisaties zoals Amazon, Credit Suisse, Bank of America, Boeing, Ford Motor Company, General Electric, Sears, Starwood Hotels, het Amerikaanse leger, onder anderen.

Wat is een Six Sigma certificaat?


Six Sigma is een set tools en technieken die door bedrijven worden gebruikt om productieprocessen te verbeteren, defecten te elimineren en kwaliteit te garanderen. De Six Sigma-certificering helpt bij het valideren van professionals die bekwaam zijn in het identificeren van risico’s, fouten of defecten in een bedrijfsproces en deze verwijderen.

Het verkrijgen van een Six Sigma-certificering vereist meestal dat individuen een bepaald ervaringsniveau hebben en getuigen van hun vaardigheid. De certificering kan u helpen een specialist te worden in procesverbetering en zal uw geloofwaardigheid vergroten.

Verschillende levels


De Six Sigma-certificering is er in verschillende vaardigheidsniveaus: White Belt, Yellow Belt, Green Belt, Black Belt en Master Black Belt. Deze certificeringen kunnen worden verkregen via een accreditatie-instantie zoals de American Society for Quality (ASQ).

Six Sigma White Belt

Het is het basisniveau van certificering dat zich bezighoudt met de basisconcepten van Six Sigma. White belts ondersteunen verandermanagement in een organisatie en werken samen met lokale probleemoplossende teams die projecten ondersteunen.

Six Sigma Yellow Belt

Op dit niveau kent u de details van Six Sigma, hoe en waar u het moet toepassen. Je ondersteunt projectteams bij probleemoplossende taken.

Six Sigma Green Belt certificaat

Op dit niveau begrijpt u geavanceerde analyse en kunt u problemen oplossen die de kwaliteit beïnvloeden. Groene banden leiden projecten en helpen zwarte banden bij het verzamelen en analyseren van gegevens.

Dit is het hoogste niveau van Six Sigma-prestatie. Op dit niveau geef je vorm aan de strategie, ontwikkel je belangrijke statistieken, treedt je op als adviseur en coach je black and green belt.

Is Six Sigma het waard? Lees hieronder en beslis zelf: naast het feit dat je alleen nog een certificering aan je cv kunt toevoegen, zijn er veel voordelen die Six Sigma-certificeringen nuttig maken voor bedrijven en particulieren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *