21 januari 2022

Schutting kopen? Hier moet je op letten

2 min read

Wanneer je een schutting of overkapping gaat kopen zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Het is slim om eerst de afmetingen te meten die je in de tuin hebt. Vervolgens wil je natuurlijk niet dat er meer als ⅓ van de ruimte wordt gebruikt voor deze objecten. Daarnaast is het ook iets wat je niet zelf kunt en om deze reden moeten mensen het veel uitbesteden. Zij kiezen er dan ook vaak voor om verschillende offertes op te vragen zodat zij zo goedkoop mogelijk uit zijn.

Een schutting bouwen 

Een schutting kopen kun je het beste online doen om zoveel mogelijk geld te besparen. Natuurlijk kun je ook naar een winkel gaan om te kijken hoe het er daadwerkelijk uitziet. Overleg altijd eerst even met de buren of zij het ook eens zijn met de schutting. Vaak staat deze op de erfgrens en hebben zij hier ook wat over te zeggen. Tevens zou je kunnen kijken of je samen deze schutting kunt gaan betalen. Zorg ervoor dat de basis goed wordt aangelegd. Dit zorgt namelijk voor de stevigheid en bij twijfel raden we je aan om dit door een professional te laten doen. 

Het plaatsen van de palen moet waterpas en op een precieze afstand gebeuren. Zorg er ook voor dat de schutting past bij de stijl die je in de tuin al hanteert. Daarnaast is het verstandig om stenen te gebruiken wanneer je schermen gebruikt. Op deze manier zet je ze stevig en kun je ze makkelijker monteren.

Verleng je huis met een overkapping

Steeds meer mensen kiezen voor een overkapping in de tuin zodat ze ook met regen of kou buiten kunnen zitten. Je hebt verschillende varianten die juist voor een warme of koele plek zorgen. Daarnaast verhoog je ook de waarde van de woning waardoor het een duurzame oplossing is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *