21 januari 2022

Soft controls, wat zijn dat?

2 min read

Misschien heb je er al eens van gehoord: soft controls. Deze zijn erg belangrijk binnen een onderneming en hebben alles te maken met gedrag. Je kunt natuurlijk met je eigen gedrag mensen beïnvloeden. Dit kan op zowel een negatieve, als op een positieve manier. Gedrag waarmee je positieve veranderingen teweeg brengt op de werkvloer worden soft controls genoemd. Hieronder vind je verschillende voorbeelden hiervan.

Manier van leidinggeven

Een voorbeeld van soft controls is de manier waarop iemand leiding geeft. Iedereen heeft natuurlijk zijn of haar eigen stijl van leiding geven. Deze stijl heeft invloed op het werk dat de medewerkers in het bedrijf leveren en hoe ze zich voelen. 

Feedback geven

Feedback geven hoort erbij. Veel mensen zien feedback als iets negatiefs wat vermeden dient te worden, maar eigenlijk kan feedback, mits je het op een juiste manier brengt, erg constructief zijn. Zorg er dus voor dat er op de werkvloer voldoende gelegenheid is voor het geven van opbouwende kritiek, bijvoorbeeld door maandelijks of wekelijks een momentje hiervoor uit te trekken.

Gunstige arbeidsvoorwaarden

Ook de arbeidsvoorwaarden die het bedrijf hanteert zijn van invloed op het gedrag van medewerkers. Het gaat daarbij niet alleen om geld, maar ook bijvoorbeeld om vrije dagen en de mogelijkheid tot flexibel werken. Zorg dat deze voorwaarden enigszins gunstig zijn, om zo de medewerkers tevreden te houden.

Groeimogelijkheden

Als je werkzaam bent binnen een bedrijf is het fijn als er voldoende doorgroeimogelijkheden zijn. Niet alleen qua functie, maar zeker ook als het aankomt op kennis. Een ander voorbeeld van soft controls is dan ook persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld in de vorm van trainingen, cursussen en opleidingen. 
Wil je meer informatie over soft controls? Neem dan ook eens een kijkje op de website van Hofmeier. Je vindt hier meer informatie over dit onderwerp en ook over andere relevante begrippen en kwesties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *