21 januari 2022

Stappenplan: in vier stappen naar een origineel kerstpakket

2 min read

Heb jij inspiratie nodig om dit jaar een origineel kerstpakket te vinden voor je personeel? Dan ben je niet de enige, want de meeste werkgevers dromen ervan om een eindejaarsgeschenk te vinden dat iedereen blij maakt. In Nederland zijn we bijzonder kritisch op het kerstpakket en dat maakt het nog lastiger. Hoe kun je elke werknemer motiveren, je waardering laten zien en een gevoel van trots geven dat ze voor je werken? Gebruik het onderstaande stappenplan en het vinden van een origineel kerstpakket is niet meer onmogelijk.

  1. Wat is een origineel kerstpakket?

De eerste stap die je zet is het opstellen van een vragenlijst waarin je je personeel vraagt wat ze graag willen ontvangen in hun kerstpakket dit jaar. Zo geef je ze inspraak, hoef je de verantwoordelijkheid niet zelf te dragen én krijg je een goed idee van wat je medewerkers van je verwachten. Het betekent dat je minder hoeft te gokken en dat maakt het een stuk makkelijker. Vraag je personeel niet alleen wat ze willen krijgen, maar ook om een ideaal en origineel kerstpakket te omschrijven en om je te vertellen wat ze wel en niet goed vonden aan het vorige kerstpakket.

  1. Hoe laat je zien wie de afzender is?

Vervolgens vraag je jezelf af hoe je de ontvangers wilt laten zien van wie het pakket afkomstig is. Een origineel kerstpakket is duidelijk van het bedrijf, ook al weet iedereen dat ook. Kies dus voor een pakket in je huiskleur en laat je logo erop drukken. Het is ook een goed idee om een hoofdgeschenk te kiezen dat refereert naar wat jullie doen. Werken jullie in een autogarage, bijvoorbeeld, dan zijn kaarten voor een race een leuke manier om dat te benadrukken. Op die manier schep je een gevoel van eenheid en trots bij je personeel en creëer je ook een origineel kerstpakket dat niemand anders krijgt.

  1. Wat waardeer je?

Vervolgens vraag je jezelf af wat je waardeert aan je personeel en probeer je daarnaar te verwijzen met je kerstpakket. Het beste kies je dan een prestatie die iedereen samen heeft geleverd, zoals het ontvangen van een belangrijk keurmerk op het gebied van duurzaamheid. Door te kiezen voor een pakket met milieubewuste producten, een fair trade pakket of een ecologisch pakket, vertel je je personeel dat de extra inzet die ze getoond hebben om dat keurmerk te mogen voeren door jou gezien is. Een origineel kerstpakket heeft altijd een boodschap en laat de ontvanger zien waarom ze het pakket ontvangen en verdienen.

  1. De kerstpakketten bestellen

Je weet nu wat je in de kerstpakketten wilt hebben en hoe jij een origineel kerstpakket wilt uitkiezen. Het enige wat je nu nog moet doen is om een winkel te vinden en dat pakket te bestellen. Webwinkels hebben vaak een groot assortiment en scherpe prijzen. De kans dat jouw kerstpakket daar aanwezig is, is groot. Met dit stappenplan maak je er dit jaar een hele speciale gelegenheid van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *