21 januari 2022

Stappenplan: vind het ideale kerstpakket voor jouw personeel

2 min read

Ben jij op zoek naar het ideale kerstpakket voor jouw personeel? Dan ben je niet de enige. Welke werkgever wil nu niet een geschenk vinden dat het personeel motiveert, blij maakt en dat laat zien hoeveel het werk dat ze geleverd hebben gewaardeerd wordt. Een perfect kerstpakket stelt iedereen tevreden en zorgt ervoor dat elke medewerker weer vol motivatie aan het werk begint na de kerst. Helaas is de realiteit vaak anders en lijkt het onmogelijk om iedere ontvanger blij te maken. Maar met het onderstaande stappenplan kan dat wel.

  1. Stuur een kerstpakket vragenlijst rond

Het eerste wat je doet is een korte vragenlijst rondsturen onder je personeel. Daarna doe je dit twee keer per jaar, net voordat je moet gaan kiezen en net nadat het vorige pakket is ontvangen. Door je personeel te betrekken bij het pakket geef je ze macht en inspraak en dat werkt motiverend. Voor jou betekent het natuurlijk dat je niet hoeft te gokken en dat je de verantwoordelijkheid voor het succes niet meer helemaal alleen draagt. Hier vind je enkele voorbeelden van slimme vragen om te stellen.

  • Wat is volgens jou een perfect eindejaarsgeschenk?
  • Wat wil je in het kerstpakket ontvangen dit jaar?
  • Wat was er goed en minder goed aan het vorige pakket?
  1. Hoe verwerk je het bedrijf in het pakket?

Om een gevoel van eenheid en trots op te wekken, is het goed om te laten zien van wie het kerstpakket afkomstig is. Iedereen weet dit natuurlijk wel, maar je spreekt dan een gezamenlijk raakvlak aan en je maakt het pakket uniek. Kies voor producten in de huiskleur, bijvoorbeeld, of laat het logo van je bedrijf verwerken op de verpakking. Kies voor een relevant hoofdartikel dat refereert aan wat jullie doen. Produceren jullie zonnepanelen, kies dan voor een ventilator met een zonnecel. Het pakket wordt dan herkenbaar en vertrouwd en dat wekt positieve gevoelens op.

  1. Spreek ergens waardering over uit

Een kerstpakket heeft als doel om waardering te laten zien, maar dat doe je nog beter als je laat zien wat je precies waardeert door een thema uit te kiezen. Neem een belangrijke prestatie die jullie samen geleverd hebben, bijvoorbeeld het binnenhalen van een groot Brits contract. Iedereen heeft daaraan bijgedragen en extra inzet getoond om dit voor elkaar te krijgen. Als je dan een kerstpakket geeft met een Brits thema, begrijpen al je medewerkers dat deze extra inzet niet over het hoofd is gezien en dat het zeker gewaardeerd wordt.

  1. De kerstpakketten bestellen

Je weet nu exact hoe jouw pakket eruit moet komen te zien en dat betekent dat je kan starten met de kerstpakketten bestellen. De beste plek om dat te doen is online. Webwinkels hebben een groot assortiment betaalbare kerstpakketten die zeker niet minder zijn van kwaliteit. Gebruik de filters en je vindt vast het kerstpakket dat jij voor ogen hebt voor jouw personeel. In 4 stappen maak je er dit jaar een grandioos succes van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *