30 november 2021

Tips om de tuin in te richten

3 min read

Het begint natuurlijk bij het ontwerpen van een tuinontwerp en kleurenschema voordat je de tuin gaat inrichten. Op deze manier heb je precies inzichtelijk hoeveel ruimte er is en welke meubels er dan nog eventueel bij geplaatst kunnen worden. Het is belangrijk om de rust te bewaren in de tuin zodat het een echte plek wordt om te ontspannen. Ook kun je bij de aanschaf van planten kijken naar mooi volle bossen die niet overhangen zodat je zoveel mogelijk ruimte benut, maar ook zeker overhoud.

Duurzame meubels in de tuin plaatsen

Een goed voorbeeld van duurzame meubels zijn de crespo stoelen. Deze staan bekend om de duurzame materialen die voor een goede stevigheid van de stoel zorgen. Daarnaast zijn de meeste stoelen zo ontworpen dat ze ideaal zijn om lekker in te relaxen. Er zijn verschillende standenstoelen te vinden die je zo kunt afstellen dat jij het fijnste zit. Daarnaast zijn er ook complete ligbedden van dit merk om lekker te kunnen zonnen in de tuin. Tevens zijn er ook relaxstoelen waarbij je jouw voeten ook omhoog kunt leggen. Het is een merk dat luxe en comfort met elkaar combineert. Wil je juist een betaalbare optie dan is de lafuma relaxstoel een ideale stoel voor in de tuin. Deze is stevig gemaakt en extra scherp geprijsd. Tevens kun je deze stoelen uitbreiden met prachtige accessoires zoals een ander kussen of een lekker warm plaid voor de romantische koudere dagen.

Een rustgevende tuin inrichten waar je helemaal zen van wordt

Je kunt de tuin ook zo inrichten dat je helemaal zen wordt. Vaak wordt er dan gekozen voor oosterse elementen. Een voorbeeld wat je veel ziet is bijvoorbeeld diverse soorten boeddha’s of natuurstenen in de tuin. Echter zijn er ook hekken en schutting die kunnen bijdragen aan dit gevoel. Een voorbeeld daarvan is de bamboe schutting die je het gevoel geeft dat je op vakantie bent. Daarnaast is een bonsai boom ook een leuk item. Deze is niet alleen mooi, maar groeit ook heel langzaam waardoor je totale rust ervaart en weinig onderhoud hebt. Veel mensen kiezen ook voor de Japanse esdoorn in de tuin. Deze geeft mooie roden bladeren waardoor er ook kleur in de tuin komt. Veel mensen kiezen ook voor stenen en rotsen en stapelen deze zo dat het ook echt rust uitstraalt. Stromend water, een vijver of een fontein kan er ook voor zorgen dat je nog meer zen wordt.

Je voortuin eens stevig onder handen nemen

Een voortuin is als het ware het visitekaartje voor je huis. De mensen komen in de meeste gevallen via de voorkant binnen. Kies voor veel bestrating zodat je wat luxe creëert, maar je hebt hier ook weinig onderhoud aan. Daarnaast zie je ook vaak buxussen omdat deze ook onderhoudsvriendelijk zijn, maar weer wat meer groen uitstralen. Ook kun je ervoor kiezen om tijdens de seizoenen mooie kleurrijke planten te nemen. Deze zorgen voor wat meer kleur, maar overdrijf hier niet mee. Vaak kunnen ze ook meerdere jaren meegaan indien je dit wilt. Op het internet kun je hiervoor veel inspiratie vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *