30 november 2021

Tips voor bedrijven om niet gehackt te worden!

2 min read

Helaas zijn er tegenwoordig altijd wel hackers actief die proberen om accounts van mensen binnen te dringen. Dit is natuurlijk erg vervelend als je hier de dupe van wordt. Daarom is het belangrijk dat je zoveel mogelijk probeert te voorkomen dat je gehackt wordt. Maar hoe kun je dit het beste doen? Er zijn een aantal maatregelen die je kunt treffen om niet gehackt te worden. Ben je benieuwd naar welke dit zijn? Lees dan snel verder!

Meerdere wachtwoorden

Het eerste punt waar je rekening mee kunt houden, is het instellen van meerdere wachtwoorden. Veel mensen hebben de neiging om hetzelfde wachtwoord te gebruiken voor meerder accounts en websites. Dit is natuurlijk handig, aangezien je zo maar één wachtwoord hoeft te onthouden, maar het is niet bepaald hackproof. Als hackers eenmaal je wachtwoord te pakken hebben, kunnen ze in al je accounts. Dit is dus vooral een probleem als ze ook in je mail, bankgegevens of overige persoonlijke informatie kunnen.

Virusscanner

Hiernaast is het goed om een virusscan op je computer te zetten. Deze virusscan kan namelijk een virus herkennen en gelijk weghalen. Mochten hackers dus door midden van een bepaalde software je computer binnen proberen te komen, dan ben je in ieder geval beschermd en is er een grote kans dat de hackers geen kans krijgen.

Klik nooit zomaar op een link

We worden altijd overspoeld door mailtjes of sms’jes met een link waar we dan op moeten klikken. Dit is vaak ook spam en het is dus niet handig als je op deze link klikt. Gooi deze mailtjes daarom meteen weg. Heb je toch per ongeluk op de link geklikt en ben je bang dat je nu gehackt bent? Dan kun je altijd contact opnemen met een cyber security bedrijf, zoals cyber security bedrijf Onvio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *