21 januari 2022

Tips voor het inrichten van het kantoor

2 min read

Het kantoor is een plek waar we veel tijd doorbrengen. Het is dan ook belangrijk dat de inrichting van het kantoor bijdraagt aan een goede sfeer en productiviteit onder de werknemers. Je moet je hier immers goed kunnen concentreren. Maar hoe richt je een kantoorruimte nu zo efficiënt mogelijk in? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Lees dus snel verder!

Voldoende daglicht

Misschien is dit wel het belangrijkste punt als het gaat om kantoorinrichting: daglicht. Een goed verlichte werkplek bevordert de productiviteit en is goed voor onze gezondheid. Het maakt onze hersenen actief en dit zorgt ervoor dat we beter kunnen werken. Daarom is het belangrijk dat een kantoor beschikt over voldoende ramen, maar ook over kantoorverlichting. Denk bijvoorbeeld aan lampen aan het plafond, maar óók op bureaus.

Goede werkplekken

Als je een kantoor gaat inrichten is het belangrijk dat je bepaalde hoeken in de ruimte creëert met werkblokken, zodat werknemers hier ongestoord kunnen werken. Dit wil zeggen dat het werkblok bijvoorbeeld niet vlak naast een keuken staat, waar mensen steeds langs lopen om koffie te halen. Hetzelfde geldt voor facilitaire voorzieningen en een ruimte waar bezoek wordt ontvangen. Als mensen hiernaast moeten werken, kan dit als storend worden ervaren en dit kan ten koste gaan van de concentratie van je werknemers. Sommige kantoorruimtes zijn natuurlijk vrij klein en in dit geval kan het niet anders. Maar probeer de ruimte dan alsnog zo efficiënt mogelijk in te richten.

Inspiratievolle omgeving

Verder is de sfeer in het kantoor natuurlijk ook erg belangrijk. Zorg er daarom voor dat de ruimte wordt voorzien van mooie meubels, gezellige plantjes en andere vormen van decoratie. Dit kan in allerlei soorten interieurstijlen, passend bij de huisstijl van het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een moderne inrichting voor een zakelijk kantoor of een retro inrichting voor een creatievere onderneming. Je kunt er alle kanten mee op!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *