Zakelijk

Tips voor het renoveren van je dak

Zo nu en dan komt het wel eens voor dat je schade hebt aan je dak. Soms is het dak aan vervanging toe of moeten er onderdelen gerepareerd worden. Een dakrenovatie is dan de juiste oplossing! Soms hoef je niet het complete dak te renoveren, maar slechts bepaalde onderdelen. Dit hangt af van het soort dak en het probleem. Wil je weten hoe je dit aanpakt? Wij geven je graag wat tips voor een geslaagde dakrenovatie!

Dakbedekking vernieuwen

In de meeste gevallen moet je de dakbedekking vernieuwen, omdat de oude is beschadigd. Dit komt vaak door weersinvloeden, zoals wind, regen, hagel, noem het maar op! Als je dak niet meer in goede staat is, is het verstandig om het gehele dag opnieuw te bedekken. Dit kunnen met verschillende materialen zijn, zoals dekking van Sabprofiel. Welke dakbedekking je nodig hebt hang af van je dak, de schade en wat voor oude dakbedekking je er op had liggen. Een paar dakpannen bijvoorbeeld kun je heel makkelijk verwisselen, maar een plat dak met rubber is al een stuk moeilijker.

Professionals

Voor de grotere klussen is het verstandig om een dakdekker in te huren. Zij voeren een inspectie uit op je dak en kunnen precies zien waar er schade is. Het is in ieder geval aan te raden om zo’n inspectie jaarlijks te laten uitvoeren. Zo voorkom je ernstige schade en zorg je ervoor dat de conditie van het dak goed blijft. Het is namelijk vaak al te laat als je eenmaal merkt dat er schade is, doordat je bijvoorbeeld lekkage hebt in huis. Dakdekkers weten precies hoe ze de schade moeten opsporen en kunnen verhelpen. Zo weet je zeker dat de schade op een professionele manier verholpen wordt en dat je niet over een aantal weken weer kampt met hetzelfde probleem.