30 november 2021

Uitvaart regelen? Dan moet u dit weten

2 min read

Het overlijden van een geliefde zorgt vaak voor een zware periode. Niet alleen emotioneel, maar er komen ook veel praktische zaken bij kijken. Er moet namelijk veel geregeld worden in een kort tijdsbestek. Dit kan voor extra stress zorgen, vooral als u niet precies weet wat er allemaal moet worden gedaan. Er moeten vaak ook veel keuzes gemaakt worden. Vaak heeft de overledene al uitgesproken of genoteerd wat zijn uitvaartwensen zijn. Maar als iemand plotseling overlijdt kan het soms moeilijk zijn om bepaalde keuzes voor hem of haar te maken. Dit kan soms tot onenigheid lijden bij de nabestaanden. Het slimst is om dan zo dichtbij de voorkeur en smaak van de overledene te blijven.

Uitvaartondernemer

Vaak nemen de nabestaanden uitvaartbegeleiding bij het regelen van de uitvaart. Een uitvaartondernemer weet wat er allemaal geregeld moet worden en wat de verschillende opties zijn. Ze kunnen zo veel uit handen nemen van de nabestaanden en helpen bij het maken van moeilijke keuzes. Ze zorgen dat er overzicht is en op tijd alles geregeld hebben. Samen met de nabestaanden wordt er voor een passend afscheid gezorgd met een eerbetoon te geven aan wie de persoon was. Vaak kan er direct na het overlijden van een dierbare wordt er contact opgenomen met een uitvaartondernemer. Door heel het land zitten er uitvaartondernemers. Tijdens het eerste gesprek worden een aantal belangrijke zaken besproken. Vooraf aan het gesprek kunt u al over een aantal dingen nadenken. Zo kunt u zich afvragen of u wilt helpen bij het verzorgen, wassen en verkleden van de overledene. Welke kleding uw dierbare mag dragen. Waar wilt u uw dierbare opbaren, is dit thuis of bijvoorbeeld in een uitvaartdiensten of een ander plek. Hier kunt u allemaal overdenken samen met de andere nabestaanden. Voorafgaand aan het eerste gesprek hoeft u hier niet allemaal al antwoord op te hebben. U kunt ook tot uw antwoord komen met behulp van de uitvaartondernemer. Zij hebben veel mensenkennis en ervaring op dit gebied en kunnen zo u goed helpen.

De uitvaart zelf

Voor de uitvaart zelf moeten de nabestaanden de keuze maken voor een begrafenis of een crematie. Voor zowel een uitvaart als voor een crematie zijn er talloze locaties. Dit bij uw eerste gesprek ook besproken. U kunt op de site ook zelf de verschillende uitvaartlocaties vinden. De uitvaart kan zo worden ingevuld als de overledenen en de nabestaanden zelf willen. Iede Hoorn, een uitvaartondernemer Amsterdam, heeft een kleinschalige aanpak en werkt hierdoor kostenbewust. Zo wordt er goed rekening gehouden met uw budget. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *