21 januari 2022

Verbeter de isolatie van je woning met dubbel glas

2 min read
Dubbel glas

Maak jij al gebruik van dubbel glas in huis? Met dubbel glas voorkom je dat grote hoeveelheden warme lucht je woning uitstromen. Op deze manier neemt je energieverbruik af, waardoor je de investering in dubbel glas relatief snel terug kunt verdienen. Ook na een inbraak in huis of bijvoorbeeld een ongeluk met de bal kan de aankoop van dubbel glas noodzakelijk zijn. Bij het bestellen van dubbel glas heb je doorgaans verschillende mogelijkheden. In dit artikel lees je meer over de factoren om rekening mee te houden!  

Diverse diktes

Dubbel glas in diverse soorten vergelijken 

Kies bij de aankoop van dubbel glas altijd voor een met lucht gevulde spouw. Op deze manier wordt voorkomen dat warme lucht kan ontsnappen. Een hogere isolatiewaarde maakt wonen in je huis goedkoper en zorgt er daarbij voor, dat deze op termijn makkelijker te verkopen is. De mate waarin een ruit bijdraagt aan de isolatiewaarde van je woning wordt uitgedrukt in de U-waarde. Vaak wordt deze bij de productinformatie van een ruit genoemd. Vergelijk de U-waarde van dubbel glas eens met de U-waarde van de ruit die je momenteel gebruikt. Bij HR+++-ruiten ligt deze U-waarde doorgaans onder de 1.0. Hoe lager de waarde, hoe beter dit is! 

Betere isolatie

Online dubbel glas bestellen heel eenvoudig 

Voor het bestellen van dubbel glas hoef je niet direct een glaszetter te laten komen. Je kunt de ruiten eenvoudig online bestellen. Wel zo makkelijk! Daarbij biedt het je de mogelijkheid om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Je kunt de ruit vervolgens zelf plaatsen, of dit door een glaszetter laten doen. Wanneer je geen ervaring hebt met het zetten van glas, is het raadzaam hier hulp voor in te schakelen. Je wilt voorkomen dat er kieren ontstaan tussen de ruit en het kozijn. Via deze kieren zou warme lucht alsnog kunnen ontsnappen.