30 november 2021

Verbouwen: dit heb je nodig

2 min read

Voor het verbouwen heb je diverse spullen nodig. Zo is het handig om al het gereedschap wat je nodig hebt voor de verbouwing te huren of te kopen. Daarnaast is het ook verstandig om bouwmaterialen enkele weken van tevoren te bestellen. Zo voorkom je dat de verbouwing vertraging oplevert door een tekort aan materialen. Daarnaast is het ook verstandig om een planning te maken met de taken en eventuele extra handjes in te delen zodat je elkaar niet in de weg loopt.

Stevig materialen met elkaar verbinden

Met tweecomponentenlijm kun je metaal, hout of kunstof met elkaar verbinden. Zo zorg je ervoor dat het materiaal lang mee kan gaan wat een duurzame constructie oplevert. Daarnaast heeft het zo’n hoge sterkte dat het los gaat laten. In de meeste gevallen moet je het binnen 10 minuten aanbrengen om de juiste werking te behouden. Zorg er wel voor dat je de instructies volgt voor het mengen van de lijm. Doe dit in juiste volgorde en net voordat je de lijm gaat gebruiken voor een goede werking. Voor een optimaal resultaat is het verstandig om de lijm 24 tot 48 uur te laten uitharden. Zo weet je zeker dat het stevig in elkaar zit. De sterkte van de lijm neemt toe bij hoge temperaturen. De meeste mensen doen om die reden ramen en deuren dicht zodat het sneller kan uitharden.

Waar moet je op letten bij klussen?

Bij het klussen is een planning cruciaal. Je wilt immers niet dat er te veel mensen op de stoep staan want dan ga je elkaar in de weg lopen. Echter heb je soms wel extra handen nodig. Met een strakke en goede planning kun je ervoor zorgen dat verbouwen leuk blijft. Wanneer je ziet dat het in een snel tempo af komt dan doet dat goed. Ook moet je alle materialen tijdig bestellen zodat de planning niet in de soep loopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *